Αρχείο

Ρωσική παρέμβαση στον ΟΗΕ για τον θρησκευτικό πόλεμο που ετοιμάζουν στο Κοσσυφοπέδιο Αλβανοί και Τούρκοι

Ενώ η «φωτιά» έχει ζώσει την Ελλάδα από  "κάτω"  ,  οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν να βάλουν φωτιά  στο Κοσσυφοπέδιο και κατ΄επέκταση στην Βοσνία και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια , την αποκαλούμενη και  «πυριτιδαποθήκη» των Βαλκανίων.   

Έντονη  δραστηριότητα ριζοσπαστών ισλαμιστών στο Κοσσυφοπέδιο προκαλεί ανησυχία σε  Σερβία και Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα του διεθνούς τύπου, το οποίο προκαλεί ανησυχία και στην Ελλάδα.  

Το Κοσσυφοπέδιο θα αποτελέσει τον τρίτο «πυλώνα»  εξέγερσης των τζιχαντιστών μετά την Συρία και την Λιβύη , συμπληρώνοντας το πάζλ των εξελίξεων  στην περιοχή  μας , και θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του ισλαμικού φονταμενταλισμού από το  2011, περίοδο που ξεκίνησαν οι  «ισλαμικές ανοίξεις».

Μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Σέρβος  ΥΠΕΞ Ι.Ντάτσιτς δήλωσε ότι « ότι το επίπεδο του θρησκευτικού εξτρεμισμού στο Κοσυφοπέδιο  και τα Μετόχια είναι το υψηλότερο στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάπτυξη του πολιτικού  και θρησκευτικού  εξτρεμισμού και η άκρατη ριζοσπαστικοποίηση έχει οδηγήσει σε επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας που απειλεί ακόμη και τις πιο μικρές κοινότητες αλλά και τους Σέρβους κατοίκους που επιστρέφουν.

Ο Ντάτσιτς επανέλαβε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι πάνω από 220 χιλιάδες Σέρβοι εκδιώχθηκαν από το Κοσσυφοπέδιο και την Μετόχια όπου ζούσαν εκατοντάδες χρόνια , ενώ  λιγότερο από 2% από αυτούς είναι  σε θέση να επιστρέψουν στην πατρίδα του.

Ο ίδιος  τόνισε ότι στο Κοσσυφοπέδιο ,  η σερβική μειονότητα  γίνεται  όλο και περισσότερο θύμα των επιθέσεων από Αλβανούς για καθαρά  εθνοτικούς λόγους.

Ωστόσο, εξέφρασε την καχυποψία του  συνδέοντας   αριθμό  Κοσοβάρων και  Αλβανών στην περιοχή με τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ πάρα πολύ συχνά επιγραφές του ISIS  εμφανίζονται στους τοίχους των σπιτιών των Σέρβων, των   Σερβικών Ορθόδοξων Εκκλησιών και των Μοναστηριών .

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον Βιτάλι Τσούρκιν ΟΗΕ, μιλώντας στη συνεδρίαση, τόνισε επίσης το πρόβλημα της διακίνησης στο Κοσσυφοπέδιο  ακραίων ισλαμικών ομάδων . Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελευθερία κινήσεως αυτών ομάδων ευνοείται από την ανυπαρξία  κράτους δικαίου στο Κοσσυφοπέδιο.

«Ο «κώδωνας του κινδύνου»  βάρεσε  στα τέλη Ιανουαρίου στο μοναστήρι της ομάδας της  Ντετσάνης όταν ένοπλοι ισλαμιστές τζιχαντιστές , έγραψαν στους τοίχους του μοναστηριού συνθήματα του" ισλαμικού κράτους.  Ελπίζουμε ότι αυτή η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος και να προσδιοριστούν τα κανάλια διείσδυσης και εφοδιασμού των εξτρεμιστών»,  είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Πριν από ένα μήνα, η KFOR και η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου εμπόδισαν και πάλι μια επίθεση ισλαμιστών στο ορθόδοξο μοναστήρι της Ντετσάνης.

Από την άλλη πλευρά η  Τουρκία ως γνωστό «αλωνίζει» την περιοχή επιθυμώντας να αναβιώσει την οθωμανική αυτοκρατορία , δημιουργώντας  σε Βοσνία , Αλβανία και  Κόσοβο τις απαραίτητες βάσεις για την επίτευξη του σχεδίου αυτού.

Όπως έδιωξαν τους Σέρβους από το Κοσσυφοπέδιο , όπως βομβάρδισαν την Γιουγκοσλαβία, έτσι ακριβώς ετοιμάζουν να πράξουν και για την Ελλάδα.

Στόχος τους είναι ο ορθόδοξος άξονας Σερβία, Ελλάδα , Ρωσία . Ο ίδιος που ήταν και το 1940 , με τις τρεις χώρες να χάνουν απο μαζικές δολοφονίες πληθυσμό,  πολλαπλά δυσανάλογο σε σχέση με άλλες εμπόλεμες χώρες.

Τότε ήταν οι Γερμανοί Ναζί το μακρύ «χέρι» της Νέας Τάξης Πραγμάτων , τώρα είναι οι ισλαμιστές μαχητές.

Ο Σκοπός  τους όμως παραμένει ο ίδιος , θέλουν να εξανδραποδίσουν όλους τους γηγενείς Χριστιανούς κατοίκους των Βαλκανίων και να τους αντικαταστήσουν με μουσουλμάνους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...