Αρχείο

Πογκρόμ εναντίον των Κούρδων ετοιμάζουν οι Τούρκοι «μετακινώντας» τους ακόμη και στην Ελλάδα ως πρόσφυγες!

«Βρώμικα σχέδια» του παρελθόντος ετοιμάζουν οι Τούρκοι , τα οποία ενδεχομένως να αφορούν και την Ελλάδα ,  την  ίδια στιγμή που το "παίζουν" πολιτισμένοι στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους υπόλοιπους Ευρωπαίους  . Μετά την ανακήρυξη ως  ομοσπονδιακής περιοχής για τους Κούρδους στην  βόρεια Συρία , οι Τούρκοι έπαθαν σοκ και δέος, φοβούμενοι ένωση των Κούρδων της Τουρκίας με αυτούς στην Συρία.

Αμέσως έβγαλαν από τα «συρτάρια τους» το σχέδιο που αφορά την εξαναγκαστική μετακίνηση των Κούρδων από την Νότια Τουρκία στα ενδότερα της χώρας και ακόμη καλύτερα στην Ελλάδα ως πρόσφυγες του πολέμου στην ίδια την χώρα.

Πραγματικά με δεδομένη την κατάσταση στην Συρία όπου θα δημιουργηθεί  σύμφωνα με νέες πληροφορίες ένα ομοσπονδιακό κράτος που θα αποτελείται από δύο ή τρεις ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης και της αντιπολίτευσης, όλα είναι πιθανά  . Για αυτό και αποχώρησαν τόσο πρόωρα  οι Ρώσοι από την περιοχή, ερχόμενοι σε συμφωνία ενδεχομένως με τις ΗΠΑ.

Η Ομοσπονδία αυτή  υποτίθεται ότι θα ενώσει τις διαφορετικές εθνικές κοινότητες που διαβιούν στην Συρία. Οι αρχές στην Δαμασκό αποκάλεσαν την δημιουργία αυτής της  ομοσπονδιακής περιοχής παράνομη .

kurdish-defenses-in-iraq__article

Στη συριακή πόλη Rumaila (επαρχία Hasakah) συγκεντρώθηκαν περίπου 200 σύνεδροι από όλο τον βόρειο τμήμα του συριακού   Κουρδιστάν, συμμετείχαν όμως  και Άραβες , Ασσύριοι , Τσετσένοι , κιρκάσιοι , Τουρκμένοι  και Αρμένιοι  της πόλης του Χαλεπίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό το σύνθημα «Η Ομοσπονδιακή Συρία  είναι μια εγγύηση για την κοινή ζωή και την αδελφότητα των λαών», αναφέρει δημοσίευμα.

Ο επικεφαλής των Σύρων Κούρδων  στη Μόσχα Ρ. Οσμάν δήλωσε ότι η απόφαση της ομοσπονδιοποίησης ήταν μια απάντηση στο γεγονός ότι οι Κούρδοι δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γενεύη.

Στη Γενεύη υλοποιούνται  οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον της Συρίας  υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με τους  συμμετέχοντες να  συζητούν την επίλυση της σύγκρουσης στην Συρία και το  πιθανό μέλλον αυτής της χώρας.

Από την άλλη πλευρά  η  σύγκρουση του τουρκικού στρατού με το PKK  φούντωσε και πάλι την ένταση στην Τουρκία τους προηγούμενους μήνες  , οδηγώντας στον θάνατο περισσότερους από 300 Τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς.

Ο  υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, ανακοίνωσε και  νέα αντιτρομοκρατική επιχείρηση εναντίον του ΡΚΚ στα νοτιοανατολικά της χώρας. Στις τρεις περιοχές μετά από αυτή την δήλωση τέθηκαν υπό απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Μετά την αναγγελία της επιχείρησης , πολλοί κάτοικοι στις νοτιο-ανατολικές περιοχές άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να καταφύγουν σε άλλες πόλεις.

Ο σκοπός των  τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας είναι η καταστροφή των 350-400 μελών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, η ουσία όμως είναι ότι θέλουν να τρομοκρατήσουν τον κουρδικό πληθυσμό και να αποχωρήσει από την χώρα "οικειοθελώς"  αλλιώς θα αναλάβει  δράση  το  τουρκικό παρακράτος  .

Η επιδείνωση της κατάστασης στις περιοχές της νότιο-ανατολικό τμήμα της χώρας έχει οδηγήσει σε  κοινωνική εξαθλίωση , που εκφράζεται σε  επανεγκατάσταση των Κούρδων  σε άλλες περιοχές.

Αυτό είναι αρχικά το σχέδιο των Τούρκων , για αυτό και ξεκίνησαν από το πουθενά πόλεμο εναντίον αυτού του κατατρεγμένου λαού .

Στην συνέχεια ενδεχομένως να τους «σπρώξουν» να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη ως πρόσφυγες , με σκοπό να τους ξεφορτωθούν μια και καλή. Αυτοί είναι οι Τούρκοι και έτσι έπρατταν , πράττουν και θα πράττουν πάντοτε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές