Αρχείο

Παραπονιούνται οι Τούρκοι ότι παίρνουν λίγα χρήματα από την ΕΕ σε σχέση με την Ελλάδα!!

Η νοοτροπία των Τούρκων ακόμη και μετά την επιτυχία τους   μετά την σύνοδο κορυφής  στις Βρυξέλλες   απλά δεν αλλάζει , ενδεικτικό των προθέσεων της Άγκυρας .

«Στην  Ελλάδα η ΕΕ έχει δαπανήσει περισσότερα 10  δισεκατομμύρια  δολάρια  κατά την παραλαβή των προσφύγων από την Συρία,  και εμείς θα λάβουμε αρχικά  μόνο  3 δις. ευρώ από την βοήθεια αυτή », φέρεται να   δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

« Όλοι οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, θα  επιστραφούν στην Τουρκία σε 15 ημέρες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Έχουμε περίπου 3.000.000 πρόσφυγες από την Συρία και έχουν δαπανηθεί περισσότερα από  10 δισεκατομμύρια για την εισδοχή των προσφύγων μέχρι σήμερα, και  από αυτή την βοήθεια την οποία παρέχει η ΕΕ, εμείς θα λάβουμε μόνο  3 δισεκατομμύρια τις επόμενες 15 ημέρες. Ενώ  όλοι οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα θα επιστρέψουν  στην Τουρκία. Επίσης ευρωπαϊκές χώρες ζήτησαν περισσότερο χρόνο για την κατάργηση των θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες, και  θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για την απλούστευση του καθεστώτος βίζα μέχρι τον Ιούνιο,»  είπε ο Τσαβούσογλου  σε συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα το Σάββατο.

Σε κοινή συνεδρίαση των χωρών-μελών της  Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου την Παρασκευή υπογράφηκε τελικά συμφωνία η οποία αναφέρει  ότι θα  επιστρέψουν  όλοι οι παράνομοι  μετανάστες που έφτασαν μέσω της Τουρκίας προς την Ελλάδα σε αντάλλαγμα διακίνηση  χωρίς βίζα για τους Τούρκους πολίτες,  3 δις ευρώ  από την  ΕΕ.

Το θέμα όμως είναι  ότι  οι Τουρκο-μογγόλοι ότι και να γίνει στο πλανήτη  το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ζητάνε παραπάνω χρήματα, και μάλιστα εδώ και τώρα.

Την ίδια στιγμή η  συμφωνία προβλέπει  για την Ελλάδα τα εξής :

Α. Τα σύνορα της Ελλάδας παραμένουν κλειστά,

Β. Η υποδοχή προσφύγων από τις χώρες μέλη θα είναι σε εθελοντική βάση,

Γ.Το βάρος για την ανάσχεση του προσφυγικού ρεύματος πέφτει στην Τουρκία και στην Ελλάδα

Δ. Η  Ελλάδα θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει έναν μηχανισμό για την υλοποίησή της παράλληλα με την διαχείριση των περίπου 50.000 προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στο έδαφός της.

Η συμφωνία είναι φτιαγμένη ώστε να διακοπεί οριστικά η προσφυγική ροή προς την Ευρώπη και να σταλεί το μήνυμα στους πρόσφυγες ότι το ταξίδι τους θα σταματά κάπου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές