Αρχείο

Ο Ερντογάν ετοιμάζει την δημιουργία μιας πόλης για τους πρόσφυγες στην Β. Συρία ενώ ο Μπορίσωφ προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα

Τουρκικά τερτίπια παντού με σκοπό να επιτύχει  η Άγκυρα τα καταχθόνια σχέδια της παντού από το Αιγαίο και την Κύπρο μέχρι τα σύνορα με την Συρία. 

Στην ουσία  ο Τούρκος Πρόεδρος  προτείνει την χρηματοδότηση  μιας πόλης εντός του συριακού εδάφους για να «στεγάσει» τους ομοϊδεάτες Τουρκμένους και τους συντρόφους του  και να ελέγξει την περιοχή.    

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε την δημιουργία μιας νέας πόλης στην βόρεια Συρία, η οποία θα φιλοξενεί  αρκετά εκατομμύρια πρόσφυγες  πολέμου στη χώρα αυτή, σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ερντογάν δήλωσε σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη είπε ότι η νέα πόλη θα κτιστεί  κοντά στα τουρκικά σύνορα, και πρόσθεσε ότι η ιδέα αυτή έχει ήδη συζητηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα και με το γαλλικό, πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Θα σας πω κάτι; Ποια είναι η λύση; Η δημιουργία  μιας πόλης στη βόρεια Συρία ", δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι η πόλη θα είχε έκταση 4.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, και ότι η υποδομή της θα μπορούσε να κατασκευαστεί σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα.

«Συζητήσαμε την ιδέα με τον  Ομπάμα και καθορίσαμε ακόμα και  τις συντεταγμένες, αλλά το σχέδιο δεν έχει ακόμη αρχίσει να εφαρμόζεται», δήλωσε ο Ερντογάν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι υπάρχει  προθεσμία για την υλοποίηση του έργου.

Οι τουρκικές αρχές έχουν επανειλημμένα προσπαθήσει να πείσουν  τους δυτικούς συμμάχους τους ,  να βοηθήσουν  στην δημιουργία μιας  ασφαλούς ζώνης στη Συρία, όπου θα μπορούσε να φιλοξενηθούν  πρόσφυγες, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν πρότεινε την κατασκευή ολόκληρης της πόλης. Η Τουρκία είναι σήμερα περίπου 2,7 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία.

Το Βλαδίμηρο τον ρώτησε ο Τούρκος Πρόεδρος ; Η Ρωσία έχει αναλάβει την ανοικοδόμηση της Συρίας μετά τον πόλεμο και δεν νομίζουμε σε καμία περίπτωση να επιτρέψει οποιαδήποτε τουρκικά «παιχνίδια».

Την ίδια στιγμή ο  Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, πρότεινε στην Πατρίδα μας  να κάνει χρήση των δυνάμεων ασφαλείας της Βουλγαρίας για την αντιμετώπιση της κρίσης των μεταναστών και την πάταξη των λαθρεμπόρων.

Ο Μπορίσοφ σχολίασε την κρίση κατά την διάρκεια  κοινής άσκησης μεταξύ της αστυνομίας και του βουλγαρικού στρατού.

Πενήντα μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού (συμπεριλαμβανομένων και δύο ελικοπτέρων ,  SUV, και τεθωρακισμένων οχημάτων ) χρησιμοποιήθηκαν στην άσκηση, μαζί με τα οχήματα που χρησιμοποιούνται από την πυροσβεστική και τα ασθενοφόρα.

«Δεν είμαι εγώ που θέτω το ζήτημα  στον Έλληνα Πρωθυπουργό [ Αλέξη Τσίπρα] μόνο», τόνισε ο Μπορίσοφ, σημειώνοντας ότι κάθε μέρα οι Βούλγαροι αστυνομικοί  συλλαμβάνουν παράνομους  μετανάστες και διακινητές .

Αν και επαίνεσε την συνεργασία με τις τουρκικές αρχές στην κρίση αυτή, σημείωσε δεν μπορεί να ειπωθεί  το ίδιο όσον αφορά την Ελλάδα, τονίζοντας περί προσφοράς  βοήθειας στην Αθήνα.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε  την Ελλάδα, τους γείτονές μας, τους φίλους μας, είμαστε  αδέλφια  για αιώνες και έτσι θα παραμείνουν», δήλωσε ο Μπόρισωφ.

«Αν το θέλουν, μπορώ να τους στείλω  την DANS [γενική διεύθυνση για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος] και [αντικατασκοπεία και για την Ασφάλεια] και σε μια μέρα οι λαθρέμποροι θα αντιμετωπιστούν», τόνισε ο Μπορίσοφ.

Που καταντήσαμε να μας προτείνει βοήθεια ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός , ο οποίος ειρωνεύεται  στην ουσία την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν πράττει αποτελεσματικά την δουλειά  της στο Αιγαίο και στα σύνορα με την ΠΓΔΜ .

Αυτό που πρέπει να υπενθυμίσουμε στο κ. Μπορίσωφ,  πρωθυπουργό της Βουλγαρίας είναι ότι  οι ελληνικές δυνάμεις του στρατού, της αστυνομίας, του λιμενικού και όλες γενικά,  χαίρουν τεράστιας εκτιμήσεως στο ΝΑΤΟ .

Όσο για την ικανότητα τους,  είναι γνωστό ότι διαθέτουν όλα τα απαραίτητα εχέγγυα για την εκπλήρωση οποιασδήποτε αποστολής οπουδήποτε απαιτηθεί, αντιμετωπίζοντας όλες τις « απειλές».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...