Υγεία

Οι μεγαλύτερες εστίες μικροβίων που έχουμε μέσα στα σπίτια μας

Τα μικρόβια και τα βακτήρια υπάρχουν σε πράγματα που χρησιμοποιείς συνέχεια; Είναι μία πολύ άσχημη σκέψη αλλά είναι καλό να ξέρεις για να μπορείς να πράξεις καταλλήλως…

1. Μαξιλάρι Επειδή τα μαξιλάρια είναι γεμάτα μικρόβια καλό είναι να χρησιμοποιείς θήκες για μαξιλάρια έτσι ώστε να τα καλύπτεις καλά μέσα από τις μαξιλαροθήκες.

2. Τηλεκοντρόλ Σκέψου απλά όλα όσα κάνεις πριν πιάσεις το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ή και κατά τη διάρκεια. Όταν είσαι άρρωστη το τηλεκοντρόλ γίνεται ο καλύτερός σου φίλος. Μόνο αυτό να σκεφτείς καταλαβαίνεις πόσα μικρόβια υπάρχουν πάνω σε αυτό το αντικείμενο.

3. Οδοντόβουρτσα Αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό λόγω του ότι η οδοντόβουρτσα μπαίνει στο στόμα σου καθημερινά. Παρόλα αυτά είναι ένα από τα αντικείμενα που συγκεκτρώνουν πολλά μικρόβια. Η λύση είναι μία: Προσπάθησε να αντικαθιστάς την οδοντόβουρτσά σου κάθε τρεις μήνες ή να την πλένεις που και που στο πλυντήριο πιάτων.

4. Ποτηράκι οδοντόβουρτσας Βάζε την οδοντόβουρτσα σου όσο πιο μακριά από την τουαλέτα γίνεται. Είναι απαίσιο να το σκεφτείς αλλά όταν τραβάς το καζανάκι σταγόνες νερού πετάγονται τριγύρω από τη λεκάνη. Έτσι, αν έχεις την οδοντόβουρτσά σου κοντά στην τουαλέτα τότε κάποια από τα σταγονίδια σίγουρα θα πετάγονται πάνω της.

5. Πληκτρολόγιο υπολογιστή Αυτό είναι ένα ακόμα αντικείμενο του σπιτιού το οποίο αγγίζεις καθημερινά αλλά καθαρίζεις πολύ σπάνια. Απλά θυμήσου να το καθαρίζεις όσο πιο συχνά γίνεται. Προσπάθησε να μην τρως πάνω από τον υπολογιστή σου και να πλένεις τα χέρια σου πριν ακουμπήσεις το πληκτρολόγιο

6. Μπανιέρα Φανταζόσουν ότι το μέρος που καθαρίζεις το σώμα σου είναι εξίσου καθαρό; Λάθος! Η μπανιέρα δεν καθαρίζεται από μόνη της αλλά χρειάζεται συχνό πλύσιμο χωρίς να είσαι εσύ μέσα.

7. Σφουγγάρι Το σφουγγάρι της κουζίνας μπορεί να είναι πολύ πιθανή πηγή μικροβίων. Μην ανησυχείς όμως.. Το πρόβλημα έχει μία πολύ απλή λύση: Βάζε το σφουγγάρι σου στο φούρνο μικροκυμμάτων και άφηνέ το για ένα λεπτό ύστερα από κάθε χρήση.

8. Καφετιέρα Βάζε μηλόξυδο και ζεστό νερό στην καφετιέρα σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

9. Πλυντήριο ρούχων Πλένε τα ρούχα σου με τη σωστή σειρά. Πλένε πρώτα τα λευκά σου (τα εσώρουχα έχουν τα περισσότερα μικρόβια) και έπειτα συνέχισε με τα υπόλοιπα ρούχα σου. Μία φορά το μήνα βάζε ένα πλυντήριο χωρίς ρούχα μέσα έτσι ώστε να καθαρίζει με το σκέτο νερό και το σαπούνι.

10. Ξύλο κοπής Το ωμό κρέας μπορεί να παράγει σαλμονέλα και έτσι τα ξύλα κοπής είναι τεράστια πηγή βακτηρίων. Για το λόγο αυτό πρέπει να πλένονται καθημερινά.

11. Κουρτίνα μπάνιου Όταν κάνεις μπάνιο οι κουρτίνες βρέχονται και συνήθως μένουν βρεγμένες για πολύ ώρα μετά το μπάνιο σου. Μία βρεγμένη κουρτίνα τείνει να μαζεύει μούχλα. Θυμήσου να στεγνώνεις την κουρτίνα της μπανιέρας σου με μία πετσέτα μετά από κάθε χρήση.

12. Πετσέτες Προσπάθησε να μη μοιράζεσαι τις πετσέτες των χεριών σου με κανέναν και να πλένεις τις πετσέτες σου μία φορά την εβδομάδα με ζεστό νερό.

13. Φούρνος μικροκυμμάτων Είναι λογικό το γεγονός ότι ο φούρνος μικροκυμμάτων είναι μεγάλη πηγή μικροβίων και πρέπει να καθαρίζεται συχνά. Μην ξεχνάς ότι και το εξωτερικό του φούρνου είναι γεμάτο μικρόβια και πρέπει να καθαρίζεται και αυτό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ