Κόσμος

Η Ρωσία αναπτύσσει υπερσύγχρονα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 στην αεροπορική βάση Hmeemeem στην Συρία

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ η Μόσχα παρά τις εξαγγελίες της περί «αποχώρησης», αποστέλλει επιθετικά υπερσύγχρονα ελικόπτερα Ka-52  τις τελευταίες ημέρες στην  αεροπορική βάση Hmeymim.

Σε άρθρο στο pentapostagma.gr, με τίτλο: «Φοβού τους Ρώσους και δώρα φέροντες», τονίσαμε ότι παρά την επίσημη εξαγγελία της Μόσχας περί απόσυρσης από την Συρία , η αεροπορική βάση στην Λατάκεια εξοπλίζεται συνεχώς  « μέχρι τα δόντια» με υπερσύγχρονο πολεμικό υλικό .

Μάλιστα  Ρώσοι στρατιωτικοί  τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησαν την μεταφορά κάτω από άκρα μυστικότητα  πυραύλων  «άγνωστου τύπου» στην  αεροπορική βάση Hmeymim στη Συρία.

Πρόκειται ενδεχομένως για ανάπτυξη  συγκροτημάτων  τακτικών πυραύλων «Iskander-M», τα οποία χρησιμοποιούν το σασί  του οχήματος MZKT-7930.

Έτσι κατά αυτόν τρόπο η Μόσχα επιθυμεί σαφέστατα να περιφρουρήσει τις δυνάμεις της στην Συρία θέτοντας σε «ομηρία»  οποιαδήποτε προσπάθεια από την Τουρκία να παρέμβει στρατιωτικά στην χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το  ελικόπτερο Ka-52 Alligator είναι ένα νέας  γενιάς επιθετικό ελικόπτερο το οποίο έχει ως κύρια αποστολή την εξουδετέρωση αρμάτων μάχης , τεθωρακισμένων καθώς και  θωρακισμένων στόχων εδάφους.

Πρόκειται σαφέστατα για την τεχνολογική επιτομή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας στον τομέα των επιθετικών ελικοπτέρων, με ένα  ιπτάμενο μέσο που δύναται  να υλοποιεί αποστολές  όλο το εικοσιτετράωρο,   σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Το Ka-52 μπορεί να εξουδετερώνει επίγειους στόχους και να δρα σε ομάδες ελικοπτέρων με σκοπό να παρέχει εναέρια προστασία στα χερσαία  στρατεύματα . Μπορεί επίσης να παρέχει υποστήριξη πυρών σε αποβατικές επιχειρήσεις, να εκτελεί  περιπολίες ρουτίνας καθώς και να πραγματοποιεί  αποστολές συνοδείας χερσαίων δυνάμεων .

Το Ka-52 Alligator είναι εξοπλισμένο με  σύγχρονες συσκευές ελέγχου και ηλεκτρονικών καθώς και με ενεργά αντίμετρα. Ικανοποιεί όλα τα πρότυπα  για την τεχνική λειτουργία των στρατιωτικών ελικοπτέρων.

Διαθέτει δύο κινητήρες VK-2500  turboshaft που  του επιτρέπουν στο ελικόπτερο να ίπταται  σε υψόμετρο πάνω από 5.000 μ. Έχει  στατικό  ανώτατο όριο τα  4.000 μ, και είναι σε θέση να απογειώνεται  και να προσγειώνεται  σε θερμά  κλίματα  αλλά και σε ορεινό έδαφος ακόμα και σε συνθήκες Αρκτικής .

Επίσης το Ka-52 Alligator προσφέρει υψηλό βαθμό προστασίας στο  πλήρωμα του με τα προηγμένα αυτοματοποιημένα συστήματα που διαθέτει για απλούστερη  πλοήγηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ