Εκκλησία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί τον Πατριάρχη Γεωργίας για τις δηλώσεις του κατά των ομοφυλοφίλων!

Η έκθεση για ανθρώπινα δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον μήνα Μάρτιο, «ρίχνει τα φαρμακερά βέλη της»  κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας ενώ κατηγορεί τον  Πατριάρχη Γεωργίας κκ.  Ηλία ότι μιλάει τη «γλώσσα του μίσους», αναφέρει ρωσικό εκκλησιαστικό δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης της Γεωργίας αφόρισε  εκδήλωση ομοφυλοφίλων  , τονίζοντας ότι αποτελεί  προσβολή για τους κατοίκους της χώρας του και τόνισε ότι η ομοφυλοφιλία  είναι " ασθένεια ",  αναφέρεται στην παράγραφο 37 της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Είμαι  έκπληκτος από αυτή την κατηγορία. Το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία  είναι αμαρτία, είναι γραμμένο στις Γραφές. Η Εκκλησία πρέπει να καλέσει όλους τους ανθρώπους  που διαπράττουν  αυτήν την αμαρτία, να απέχουν από αυτήν . Θα αποδεχθούν ή όχι, ότι είναι αμαρτωλοί» , τόνισε ο Παναγιώτατος Πατριάρχης της Γεωργίας .

Ο ίδιος έκανε  έκκληση για μια «σταυροφορία», για το θέμα αυτό .  Επίσης κάλεσε το «κοπάδι των πιστών»  να εκμεταλλευτεί  την χριστιανική ζωή, και  να ζει  με  ταπεινότητα , τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί  κύριο καθήκον και του κλήρου.

«Η ομοφυλοφιλία είναι αντίθετη με τις αξίες του πολύπαθου λαού μας. Η Εκκλησία και κάθε ιερέας είναι υποχρεωμένοι να αγαπούν όλους τους ανθρώπους , αλλά πρέπει  να καλούν όλους  τους ανθρώπους να μην αμαρτάνουν, ο ίδιος είμαι υποχρεωμένος να  υπενθυμίσω ότι στις Γραφές επανειλημμένα αναφέρεται  σχετικά με την ομοφυλοφιλία , η οποία αποτελεί μεγάλη  αμαρτία. Όσο για την έκθεση  της ΕΕ και τις καταγγελίες,  από την δική μου άποψη δεν είναι σωστές  και είναι  αρκετά λανθασμένες», κατέληξε ο Πατριάρχης της Γεωργίας.

«Είμαι εξοργισμένος από αυτές τις κατηγορίες στο πρόσωπο του . Αυτό δεν είναι μόνο μια προσβολή για τον  αγαπημένο μας Πατριάρχη, αλλά και για το σύνολο του γεωργιανού λαού. Είναι προσβολή σε κάθε γεωργιανό πολίτη», τονίζει ένας Μητροπολίτης της εκκλησίας της Γεωργίας.

"Πώς μπορούμε να μιλάνε ( οι Ευρωπαίοι)  για  ρατσισμό και  μισαλλοδοξία κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Γεωργία, όταν υπάρχουν στην χώρα  περισσότερα από 300 τζαμιά! Η μικρή μας χώρα  κατοικείται από ανθρώπους πολλών θρησκειών. Δεν καταλαβαίνω και δεν αποδέχονται αυτή την κριτική και είναι  ντροπή οι κατηγορίες αυτές «, κατέληξε ο ίδιος .

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης της Γεωργίας τόνισε «Κατά τη γνώμη μου ένα πράγμα  είναι σαφές,  όλα είναι σκόπιμα και είναι ενάντια στην Ορθοδοξία. Καθώς και  κατά του λαού της Γεωργίας. Είναι κρίμα  το γεγονός ότι στην Τουρκία δεν υπάρχει κανένας ναός της  Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας. Όλη η Ευρώπη σιωπά γι 'αυτό! Γιατί; Η απάντηση είναι απλή , όλοι αυτοί είναι ενάντια  στον σωτήρα Ιησού Χριστό!», τόνισε  ο Πατριάρχης Ηλίας.

«Η χώρα μας είναι  κληρονομιά της Θεοτόκου, και αν κατά και καιρούς πολλοί  εχθροί μας   προσπάθησαν  να μας αλλαξοπιστήσουν ,τελικά δεν ήταν σε θέση να καταστρέψουν τη χώρα μας και την ορθόδοξη πίστη μας. Πόσοι μάρτυρες αποκεφαλίστηκαν, βασανίσθηκαν και σκοτώθηκαν κατά τον τελευταίο αιώνα. Και σε αυτήν την γη , όπου έχυσαν  το αίμα τους  τόσοι  μάρτυρες , διαφυλάττεται  ο «χιτώνας » του Κυρίου και η αγία "Κάπα"  της Παναγίας, να  δεχθούμε να νομιμοποιηθεί ο γάμος ομοφυλοφίλων;!  Αναρωτιέμαι πόσο έχουν περάσει όλα αυτά τα όρια μας . Είναι κρίμα!», κατέληξε ο Παναγιότατος Πατριάρχης Γεωργίας.

Η Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου  Νεολαίας  Giorgi Gabedava , δήλωσε για αυτό το θέμα «Μισώ αυτή την Ευρώπη, η οποία προσβάλλει κυρίως το Κύριο  μας Ιησού Χριστό . Ας ζουν οι Ευρωπαίοι με τους δικούς τους  νόμους τους. Είναι προσωπικό  τους θέμα ...».

Τελικά είναι  μεγάλη «συμμορία» η Νέα Τάξη Πραγμάτων ,και ευρίσκεται και εντός της  ΕΕ και κάθε μέρα "θεριεύει ". Δεν «βλέπουν» οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι την μουσουλμανοποίηση της ηπείρου μας από τους λαθρομετανάστες,  και «βλέπουν» ρατσισμό και μισαλλοδοξία στον Πατριάρχη Γεωργίας για την άποψη του για τους ομοφυλόφιλους ;

«Άιδώς  Αργείοι» , που έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοι μας, αλλιώς ποιος  έχασε την τσίπα του  για να την βρουν κάποιοι εκεί στις Βρυξέλλες .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ