Υγεία

Άνοια: 6 στρατηγικές για να μειώσετε τον κίνδυνο κατά 60%

Στο πλαίσιο μιας νέας καμπάνιας, η κυβέρνηση της Ουαλίας παρουσίασε τις κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψη των διαφόρων μορφών άνοιας, όπως το Αλτσχάιμερ.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε έπειτα από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων δημοσκόπησης που υπέδειξε ότι το 48% των ανθρώπων πιστεύουν ακόμη και σήμερα ότι δεν υπάρχει τρόπος να προστατευθούν από την εν λόγω ομάδα νευροεκφυλιστικών παθήσεων.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν ισχυρά τεκμήρια που αποδεικνύουν ότι οι υγιεινές συνήθειες μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες της καμπάνιας ACT NOW, τα 6 βήματα προστασίας από την άνοια είναι τα εξής:

- Δραστηριότητα (σωματική και κοινωνική)

- Τακτικός έλεγχος (εξετάσεις)

- Νέες εμπειρίες (χόμπι, δραστηριότητες κ.λπ.)

- Αποχή από το κάπνισμα

- Αλκοόλ με μέτρο

- Υγιές βάρος

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ουαλικής κυβέρνησης, Μαρκ Ντρέικφορντ, ο κίνδυνος εμφάνισης άνοιας αυξάνεται όσο περνούν τα χρόνια και, καθώς το προσδόκιμο ζωής του παγκόσμιου πληθυσμού αυξάνεται, οι δείκτες άνοιας πρόκειται να αυξηθούν σημαντικά.

Ο υπουργός αναφέρει επίσης πως η πρόληψη δεν γνωρίζει ηλικία, δηλαδή πρέπει από νωρίς να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να βελτιώσουμε τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία και επομένως να μετριάσουμε τον κίνδυνο άνοιας και πολλών άλλων παθήσεων στο μέλλον.

matrix24.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...