Αρχείο

Όλοι πλέον στο ΝΑΤΟ Άρχισαν να Βλέπουν Ρωσικά Φαντάσματα …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Μετά τον πτέραρχο διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, εμφανίζονται πλέον και άλλοι που βλέπουν Ρωσικά φαντάσματα. Δεν φτάνει δηλαδή που αντί να κοιτάξουν στον καθρέφτη, ψάχνουν για αιτίες της προσφυγικής κρίσης σε αυτούς που εκ των υστέρων βρέθηκαν στη Συρία και χάρη στους οποίους άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τζιχαντιστές και τόσους άλλους παρανοϊκούς στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και οι Τούρκοι. Αλλά πλέον τώρα το μπάχαλο, με την απίστευτη διαχείριση των προσφύγων που η Δύση έχει θέσει σχεδόν εκτός κάθε ελέγχου, βλέπουν πάλι ότι οι Ρώσοι το εκμεταλλεύονται με σκοτεινά δίκτυα κατασκόπων για να νικήσουν την Μέρκελ. Δηλαδή το ότι η Μέρκελ ψάχνει για ανύπαρκτες συνεργασίες με τους Τούρκους στο προσφυγικό, που την έχουν σακατέψει σε λύσεις και συνεπώς δημοτικότητα οι Ρώσοι το επέβαλαν … Αλλά και να ισχύει το ότι οι Ρώσοι  εκμεταλλεύονται πολιτικά το προσφυγικό μπάχαλο, εις βάρος των ηγετών της Ευρώπης, που ενώ ζητάνε τη συνεργασία της Ρωσίας την ίδια στιγμή της επιβάλλουν κυρώσεις, για ποιο λόγο είναι κατ ανάγκην κακό και όχι απόλυτα φυσιολογικό. Ας κοιτάξει η Δύση και η ΕΕ να συμμαζέψουν το προσφυγικό μπάχαλο, παρά να ψάχνουν για Ρωσικά φαντάσματα.

Έτσι σύμφωνα με ανώτερο εμπειρογνώμονα του ΝΑΤΟ που ειδικεύεται στη στρατηγική επικοινωνίας, η Ρωσία προσπαθεί να εκδιώξει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ μέσω ενός δικτύου προπαγάνδας με στόχο την πρόκληση οργής για την κρίση των προσφύγων. Ο Observer αναφέρει πως αυτές οι απόπειρες που θέλουν να πλήξουν τη Μέρκελ σχετίζονται με το γεγονός πως η ίδια υπήρξε η κορυφαία συνήγορος των οικονομικών κυρώσεων κατά του καθεστώτος του Βλαντιμίρ Πούτιν. O Jānis Sarts, διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Επικοινωνιών του ΝΑΤΟ σημειώνει πως έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που δείχνουν τις παρεμβάσεις της Ρωσίας στη Γερμανία κατά της Μέρκελ και προσθέτει ότι η Ρωσία έχει ιστορικό για τη χρηματοδότηση εξτρεμιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Ειδικότερα αναφέρει ότι, «Η Ρωσία εγκαθιστά ένα δίκτυο ελέγχου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως γίνεται στη Γερμανία, σε συνδυασμό με το ζήτημα των προσφύγων, για να υποσκάψει πολιτικές διεργασίες με πάρα πολύ σοβαρό τρόπο», «Η Άνγκελα Μέρκελ είναι θερμός και ανένδοτος υποστηρικτής της συνέχισης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Όμως αν μιλούσαμε μόνο για τιμωρία,  τότε θα ήταν εντάξει. Αλλά είναι δοκιμή (των Ρώσων) για να δουν αν μπορούν να βασιστούν σε προϋπάρχοντα προβλήματα και να φέρουν στη συνέχεια πολιτική αλλαγή στη Γερμανία. Νομίζω τεστάρουν να δουν αν μπορούν σε μια τόσο μεγάλη χώρα, χωρίς πολλά τρωτά σημεία σε κανονικές συνθήκες, να δημιουργήσουν μια κατάσταση μέσω της επιρροής τους που θα συντελέσει σε αλλαγή της ανωτάτης ηγεσίας. Χρησιμοποιούν Ρώσους ομιλητές και τα social media, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσουν τα υφιστάμενα ρήγματα. Σε γενικές γραμμές μπορείτε να εντοπίσετε ρωσική χρηματοδότηση ακραίων δυνάμεων στην Ευρώπη. Είτε πρόκειται για αριστερά είτε για δεξιά,  αρκεί να είναι στα άκρα. Το είδαμε στην Γερμανία. Το καλύτερο εργαλείο παραπληροφόρησης είναι όταν ο αντίπαλος δεν παρατηρεί. Τότε είναι και πιο αποτελεσματική. Θα έλεγα πως υπάρχουν ορισμένες χώρες που δεν έχουν παρατηρήσει ακόμη ή έχουν επιλέξει να μην παρατηρούν».

Θεωρούμε απίστευτη τη λογική αυτή των αξιωματούχων του ΝΑΤΟ που κοιτάνε πάλι στην κατεύθυνση δημιουργίας αθέατων εχθρών, που θα βγάλουν την συγκέντρωση μας από το μείζων προς το ελάσσων. Δηλαδή το πρόβλημα μας είναι το ότι οι Ρώσοι ενδεχομένως να εκμεταλλεύονται πολιτικά την κατάσταση ή ότι οι ΗΠΑ και η Δύση έχουν προκαλέσει ένα εμφύλιο στη Συρία που έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα προσφύγων, το οποίο με κάκιστες πολιτικές οδηγούν σε αδιέξοδο. Για αυτό τι έχει να πει ο κύριος  Sarts.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...