Κόσμος

Σόιμπλε: Η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη με την προσφυγική κρίση, όμως, δεν χαλαρώνουν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις

Παρέμβαση έκανε και πάλι ο Γερμανός Υπουργός οικονομικών Β.Σόιμπλε τονίζοντας ότι η Ελλάδα  χρειάζεται πρόσθετη υποστήριξη για να αντιμετωπίσει  τις προκλήσεις του προσφυγικού ζητήματος , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να χαλαρώσουν οι προσπάθειες των μεταρρυθμίσεων  και η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με δημοσιεύματα .

Οι δηλώσεις του Γερμανού πολιτικού πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια διάλεξης στην οποία  αναφέρθηκε και αναλύθηκε ο ρόλος της Γερμανίας στην Ευρώπη,  από το γνωστό εκπαιδευτικό ίδρυμα School of Economics.

«Υπάρχει μια νέα κατάσταση, η κρίση των προσφύγων, για την οποία η  Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον αλληλεγγύη και αυτήν θα την δώσουμε . Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για  να επιτύχει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις , για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της  », είπε ο ίδιος.

Εμμένοντας στις απόψεις του σχετικά με την ανάγκη δημοσιονομικής υπευθυνότητας και ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, ο Χερ Schaeuble είπε ότι το θέμα του ηθικού κινδύνου είναι «τεράστιο» στην βάση της νομισματικής ένωσης, ενώ τα επίπεδα του χρέους σε όλα τα επίπεδα αφήνουν  πολύ λιγότερο "χώρο" για δημοσιονομικά κίνητρα και την δημιουργία νέων χρεών. "ο παλιός τρόπος, κατά τον οποίο για  να τονωθεί η ανάπτυξη απαιτούνταν νέα χρέη δεν θα λειτουργήσει», είπε, κατηγορώντας τους  οικονομολόγους, τονίζοντας παράλληλα ότι σε  τέτοιες περιόδους, οι δαπάνες πρέπει να μειώνονται .

Ερωτηθείς αν ο ίδιος ήταν έτοιμος να «μαλακώσει» με την Ελλάδα σε σχέση με την  μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ο Schaeuble τόνισε ότι η συμφωνία που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι του 2015 θα πρέπει να τιμηθεί από όλες τις πλευρές.

«Έχουμε λάβει απόφαση το καλοκαίρι. Η όλη ιστορία είναι πολύ μικρή ... », είπε, σημειώνοντας ότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει τον Έλληνα  πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λίγα  χρόνια νωρίτερα στο εαν  θα ήταν  σε θέση να τηρήσει τις υποσχέσεις του, και  να μείνει στην ΕΕ, ενώ δεν αποδέχεται το πρόγραμμα δημοσιονομικής μεταρρύθμισης.

«Υποσχέθηκε, κέρδισε και έξι μήνες αργότερα έκανε το αντίθετο. Και η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει ένα τρομερό τίμημα για αυτό, ήταν πολύ ακριβό για την Ελλάδα », είπε ο Σόιμπλε .

«Πήραμε μια απόφαση τον Ιούλιο-Αύγουστο του περασμένου έτους και δεδομένου ότι έχουμε πάρει μια απόφαση, έχουμε λάβει μια απόφαση. Μια συμφωνία είναι μια συμφωνία », πρόσθεσε ο Σόιμπλε. «Κάναμε μια συμφωνία το καλοκαίρι και ο καθένας θα πρέπει  να τηρήσει  ό, τι έχει συμφωνηθεί».

Την ίδια στιγμή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος  να στηριχθεί η  Ελλάδα στην νέα πρόκληση της κρίσης των προσφύγων, σημειώνοντας ότι η χώρα μας  σήμερα "υποφέρει μια φοβερή έλλειψη αλληλεγγύης από πολλές ευρωπαϊκές χώρες μέλη.

Ο Γερμανός υπουργός και οι υπόλοιποι πήραν τις αποφάσεις τους μαζί με τις ελληνικές κυβερνήσεις. Αλλά Χερ Σόιμπλε, ο ελληνικός λαός θα πάρει και τις δικές του που  μέσα σε αυτόν το κυκεώνα ενδεχομένως να είναι «σωτήριες».

Έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ, επιστροφή στην δραχμή και έλεγχος των συνόρων θα είναι τα πρώτα μέτρα για να εξέλθουμε του τούνελ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

Το επεισόδιο έγινε όταν τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής αντέδρασαν επειδή στο θεωρείο που έχει ορίσει το...