Αρχείο

Η «παγίδα» του Β. Πούτιν στην Συρία περιμένει πολλούς «πελάτες»

Η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων χαιρετίστηκε με μεγάλη χαρά από τους ανίδεους σε θέματα στρατηγικής τζιχαντιστές , οι οποίοι εξέλαβαν την κίνηση αυτή ως «οπισθοχώρηση» των ρωσικών δυνάμεων.

Άλλες χώρες όπως η Τουρκία , οι ΗΠΑ και η Σ.Αραβία έχοντας γνώση της ρωσικής πολιτικής «κουμπώθηκαν» και αναζητούν τις παγίδες που άφησαν πίσω τους οι Ρώσοι στο συριακό έδαφος.

Απόδειξη όλων αυτών των θεωριών είναι οι δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου ο οποίος δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση στην «ουσία» ότι εάν απαιτηθεί , οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις που σταθμεύουν στην Κριμαία μέσα σε μικρό διάστημα θα « προσγειωθούν» στην Λατάκεια με όλο το υλικό τους, σύμφωνα με άρθρο στο pentapostagma.gr, με τίτλο: Τους κάνει πλάκα ο Β.Πούτιν: «Η Ρωσία μπορεί να αυξήσει την στρατιωτική παρουσία της στην Συρία, αν χρειαστεί».

Στην συνέχεια  ο Ρώσος  πρόεδρος, «παίζοντας το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι» επικεντρώνεται σε όλους τους διεκδικητές στην Περιοχή αυτή.

Ο ίδιος σημείωσε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει  το κυρίαρχο εναέριο χώρο της Συρίας, και τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι η στρατιωτική κλιμάκωση δεν είναι η επιλογή της Μόσχας, αν κριθεί απαραίτητο, η Ρωσία είναι έτοιμη να « κατεβάσει»  στο έδαφος κάθε «ξένο» αεροσκάφος , ελικόπτερο ή drone σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

« Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Συρίας, καθώς τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα θα ενεργοποιηθούν αμέσως  στην περίπτωση  που αξιολογήσουν  οποιαδήποτε απειλή για την ρωσική δύναμη»  είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

« Τηρούμε τους  θεμελιώδεις διεθνείς κανόνες, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει τον κυρίαρχο εναέριο χώρο της Συρίας, ο οποίος διαφυλάσσεται  αποτελεσματικά. Σε αντίθετη περίπτωση και χωρίς  προειδοποίηση θα ενεργοποιηθεί η αεράμυνα. Για αυτό το θέμα  όλοι οι εταίροι έχουν προειδοποιηθεί  για τους κινδύνους αυτούς που υπάρχουν εκεί»,  είπε ο Πούτιν.

Πόσο πιο σαφής να γίνει ο Βλαδίμηρος προς όλους τους «ενδιαφερόμενους» ότι σε περίπτωση που κάποιοι προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους ρωσικούς πυραύλους οι οποίοι έχουν « απασφαλίσει» και είναι έτοιμοι να πυροδοτήσουν.

Από εδώ και στο εξής εκτιμάται ότι ειδικά οι Τούρκοι θα δοκιμάσουν την «ανοχή» του Ρώσου Προέδρου, μόνος όμως που αυτή πλέον έχει «σωθεί», τελείως.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...