Εθνικά θέματα

Η Βρετανία αποστέλλει Πεζοναύτες στην Τυνησία με αποστολή την Λιβύη και τον ISIS. Κινδυνεύει η Ελλάδα;

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναπτύσσει στρατεύματα στην Τυνησία με αποστολή αυτά να εισέλθουν εντός λιβυκού εδάφους για να πολεμήσουν και να εξουδετερώσουν  τους τζιχαντιστές που επεκτείνονται στην περιοχή , σύμφωνα με δήλωση του Βρετανού Υπουργού Άμυνας, αναφέρουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Μια δύναμη περίπου 20  πάνοπλων βασιλικών πεζοναυτών από την 4η Ταξιαρχία Πεζικού κινείται ήδη  προς την Τυνησία για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παράνομης διασυνοριακής μετακίνησης από την Λιβύη,  για την υποστήριξη των αρχών της Τυνησίας», δήλωσε ο Michael Fallon στο βρετανικό  Κοινοβούλιο, βρίσκοντας και την κατάλληλη δικαιολογία για την αποστολή πεζοναυτών στο εξωτερικό  .

sabri-shushpanzer3

Η ανάπτυξη των Βρετανών στρατιωτών έρχεται λόγω της  αύξησης των ανησυχιών για την δράση του Ισλαμικού  στρατού   που έχει ως στόχο να πραγματοποιήσει επιθέσεις από στην Λιβύη.

Τον περασμένο Ιούνιο, 30 Βρετανοί τουρίστες σκοτώθηκαν όταν ένας ένοπλος  τζιχαντιστής άνοιξε πυρ σε μια παραλία ξενοδοχείου στις μεσογειακές ακτές της Τυνησίας.

Εντωμεταξύ μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό κράτος» υλοποιούν μεγάλη αντεπίθεση  στα νοτιο-ανατολικά προάστια της Λιβύης και στην συγκεκριμένα στην πόλη της Βεγγάζης.

benghazi1mar16-4

Από χθες μαζικά οι ισλαμιστές  τρομοκράτες επιτίθενται  στις  θέσεις  των μονάδων του λιβυκού στρατού που υπάγονται στον Στρατηγό  Khalifa Haftar και στην κυβέρνηση στο Τομπρούκ.

Σύμφωνα με διεθνούς  αμυντικούς αναλυτές και ειδικούς , η Λιβύη θα αποτελέσει την «δεύτερη» Συρία , εντείνοντας τις ανησυχίες για την εισροή τζιχαντιστών ακόμη και στην Ελλάδα. Μετά τους  τόσους χιλιάδες μετανάστες από την Συρία, τώρα κινδυνεύουμε και από την Λιβύη .  

sabri-shushpanzer1

Σε  άρθρο από το pentapostagma .gr, με τίτλο: Θα «κατέβει» στην Λιβύη η ρωσική «αρκούδα», για να διώξει τα ισλαμικά «τσακάλια»!, είχαμε τονίσει ότι η Λιβυκή κυβέρνηση στην Τρίπολη, αιφνιδίασε την Δύση ζητώντας από τον Ρώσο Πρόεδρο να κάνει «την ίδια καλή δουλειά» όπως στην Συρία και στην δοκιμαζόμενη Λιβύη.

Οι Λίβυοι αφού εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς την Ρωσία για την συγκατάθεση και την ετοιμότητά της να παράσχει βοήθεια στην μεγάλη κρίση της Λιβύης, ζήτησαν την  ρωσική συνδρομή  στον αγώνα  κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό Khalifa Ghawi.

sabri-shushpanzer2

Θέλοντας να προλάβει το ΝΑΤΟ τυχόν ρωσική στρατιωτική παρέμβαση  αποστέλει αμερικανικές και βρετανικές  δυνάμεις για να ελέγξει την κατάσταση ασφαλείας , πριν εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο η « γάγγραινα» που ονομάζεται ISIS.

Η "φωτιά" όμως διαφαίνεται ότι ανάβει και στα νότια της Ελλάδος μετά τα Ανατολικά ( Συρία).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ