Αρχείο

Η αρχή του τέλους. Συγκλονίζεται η Τουρκία από ισχυρές εκρήξεις βομβών με εκατόμβη θυμάτων

Ένα όχημα φορτωμένο με εκρηκτικά φέρεται να εξερράγη μεταξύ δύο επιβατικών λεωφορείων κοντά σε γεμάτο  από κόσμο στάσεις λεωφορείων που βρίσκονται στην καρδιά της Άγκυρας . Πολλά οχήματα καταστράφηκαν ενώ στο σημείο επικρατεί πανικός  και χάος .

Οι αναφορές των ΜΜΕ αναφέρουν πάρα  πολλά θύματα ως αποτέλεσμα της έκρηξης, μαζί με δεκάδες τραυματίες. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 27 νεκροί και 75 τραυματίες ενώ αρκετά λεωφορεία αναφέρθηκαν επίσης ως πλήρως κατεστραμμένα.

Δεκάδες οχήματα πυροσβεστικής και  ασθενοφόρα κατέφθασαν στην περιοχή, ενώ η πλατεία είναι  κλειστή λόγω του  ενδεχόμενου μιας δεύτερης έκρηξης. Ο καπνός που υψώνεται  πάνω από την περιοχή είναι ορατός  από απόσταση 2,5 χλμ, αναφέρουν αυτόπτες  μάρτυρες.

Η Πλατεία Kızılay εξυπηρετεί την κεντρική πλατεία και το κεντρικό σταθμό μεταφοράς της πόλης και είναι γνωστή ως η εμπορική και ψυχαγωγική καρδιά της πόλης.

Το σημείο της έκρηξης είναι περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο όπου  αυτοκίνητο φορτωμένο με εκρηκτικά σκότωσε 29 άτομα στις 27, Φεβρουαρίου 2016.

Η Τουρκία δέχεται πλήγματα λόγω της πολιτικής της τα τελευταία δύο χρόνια. Η εμπλοκή στο κουρδικό , συριακό και γενικά η στάση της κυβέρνησης της χώρας σε όλα τα ζητήματα προμηνύει ‘νέες θύελλες‘.

 

Cdca85LUkAAd-3A

Cdcb83RWAAE-pcr

 

Cdcc2DPWEAAzEs-

 

CdcZDtPWoAASzaG

 

CdcZHPDWEAI_dtQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...