Κόσμος

Δείτε μέχρι που μπορεί να χτυπήσουν οι πύραυλοι από τη Βόρεια Κορέα (φωτο)

Διπλωματικοί κύκλοι από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα εκτιμούν πως η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο είναι εκτός ελέγχου και δύσκολα μπορεί να επανέλθει μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Μπορεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν να μην πείθει σε ότι αφορά τη βόμβα υδρογόνου όμως τα πυρηνικά όπλα που διαθέτει η Βόρεια Κορέα έχουν ένα ικανότατο βεληνεκές όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, ενώ οι πύραυλοι Taepodong – 3 μπορούν άνετα να χτυπήσουν τις ΗΠΑ, αλλά η έλλειψη πληροφοριών για τον αριθμό που έχει η Βόρεια Κορέα στη διάθεση της, συντηρεί τις αμφιβολίες για την πραγματική έκταση του κινδύνου, χωρίς όμως να το αποκλείει κανείς.

ScreenShot_20160308131418

Μάλιστα όπως έχει αποκαλυφθεί πρόσφατα, ο προηγούμενος πύραυλος Taepodong -2 μπορεί να χτυπήσει με άνεση τη Βρετανία (και φυσικά οπουδήποτε στην Ευρώπη).

map_1690086a

Η σοβαρότητα της κατάστασης αναδεικνύεται από το μέγεθος των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιούν ΗΠΑ και Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα σχεδιάζουν μια ξαφνική απόβαση προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο στρατηγικά σημεία της Βορείου Κορέας και να πραγματοποιήσουν μια σειρά προληπτικών επιθέσεων προκειμένου να αποτρέψουν μια πυρηνική επίθεση.

tribune.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ