Πολιτική

Ria Novosti: Εξέγερση των αγροτών στο κτίριο του Υπουργείου Γεωργίας προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Με συνεχή ρεπορτάζ ο ρωσικός τύπος καλύπτει τα επεισόδια που πραγματοποιούνται σήμερα έξω από το κτίριο του Υπουργείου Γεωργίας , τα οποία κάνουν τον γύρο όλου του κόσμου.

Οι αγρότες από όλη την Ελλάδα διαμαρτυρόμενοι για την μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και των φορολογικών αυξήσεων, επιτέθηκαν κατά των δυνάμεων καταστολής .

Οι ίδιοι προσπάθησαν να οδηγήσουν τα εκατοντάδες τρακτέρ τους  στην κεντρική πλατεία Συντάγματος κοντά στο ελληνικό κοινοβούλιο κάνοντας  τριήμερη διαμαρτυρία.

Οι αγρότες ήρθαν από την Κρήτη με τρία δρομολόγια πλοίων στο  λιμάνι του Πειραιά νωρίς το πρωί.

Την Παρασκευή, οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα είχαν ανακοινώσει την κάθοδο τους στο κέντρο της  Αθήνας.

Τρακτέρ και αγρότες εδώ και  λίγες εβδομάδες έχουν «κόψει» την χώρα στα δύο  μπλοκάροντας τις κύριες οδικές αρτηρίες της χώρας, τα τελωνεία και τα σημεία ελέγχου στα σύνορα της Ελλάδας.

Η επίσημη  εκπρόσωπος της  ελληνικής κυβέρνησης κ. Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε ότι υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απαγορεύουν την είσοδο των βαρέων μηχανημάτων στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, και η αστυνομία δεν θα ανεχθεί τυχόν  παραβιάσεις.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, την Πέμπτη το βράδυ γύρω από την Αθήνα η ελληνική αστυνομία δημιούργησε  τρείς ζώνες  ασφαλείας , με σκοπό την απαγόρευση της κυκλοφορίας των αγροτών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αγρότες από άλλες περιοχές είναι ήδη  καθ΄οδόν για την  Αθήνα.

Η Ελλάδα εδώ και πέντε χρόνια βιώνει αυτό που ονομάζεται « οικονομική εξουθένωση» από την ΕΕ , το ΔΝΤ με σκοπό την φτωχοποίηση των Ελλήνων και την υφαρπαγή της ελληνικής δημόσιας περιουσίας.

Κάθε κυβέρνηση που ανέρχεται στην εξουσία από το 2009 και μετά,  είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει βάρβαρα , ισοπεδωτικά και ύποπτα νομοσχέδια με σκοπό δήθεν την εξυγίανση της οικονομίας.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Άκρως δυσοίωνο 2016 διαβλέπουν για την Ελλάδα Ρώσοι ειδικοί αναλυτές), αναφέραμε ότι σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς, η  νέα κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει καμία από τις υποσχέσεις για να θέσει τέλος στις «παράλογες» επιταγές  των δανειστών, οι οποίοι απαιτούν από την  Ελλάδα  να ακολουθήσει στην κυριολεξία μια « τρελή» πολιτική λιτότητας.

https://youtu.be/DKGLsL0EMZQ

https://youtu.be/oV72KNofy-I

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...