Κόσμος

Rheinmetall: Σύμβαση εκσυγχρονισμού των Skyguard

Την ανάθεση από μη κατονομαζόμενη χώρα σύμβασης ύψους 390 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό υβριδικών (συνδυασμός πυροβόλων – βλημάτων) συστημάτων, μικρού – μεσαίου βεληνεκούς, αεράμυνας Skyguard ανακοίνωσε ο γερμανικός όμιλος Rheinmetall.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τύπου οι παραδόσεις των εκσυγχρονισμένων συστημάτων θα λάβουν χώρα την περίοδο 2017 – 2020. Κύριο χαρακτηριστικό του εκσυγχρονισμού είναι η ενσωμάτωση στο Skyguard προηγμένης τεχνολογίας ραντάρ έρευνας (στη συνημμένη φωτογραφία που αποδεσμεύθηκε μαζί με την ανακοίνωση τύπου απεικονίζεται σύστημα Skyguard με ραντάρ τριών διαστάσεων (3D) XTAR).

Επίσης, στα συστήματα Skyguard θα εγκατασταθεί νέο ραντάρ ιχνηλάτησης στόχων, τελευταίας γενεάς σύστημα αναγνώρισης φίλου ή εχθρού (IFF) και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Εκσυγχρονισμό θα υποστεί και ο εκτοξευτής βλημάτων του συστήματος.

Σε αυτόν θα εγκατασταθούν τεχνολογίας αιχμής ηλεκτρονικά που θα επαυξήσουν τις πυραυλικές δυνατότητες του Skyguard. Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος θα βελτιωθεί η δυνατότητα λογιστικής υποστήριξης του.
defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ