Κόσμος

O Τούρκος πρωθυπουργός προειδοποιεί τη Ρωσία υπενθυμίζοντας την σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν.

ΣΧΟΛΙΟ : Πάλι λαύρος ο Τούρκος πρωθυπουργός,ίσως ψάχνει την αιτία και την αφορμή να εισβάλλει στη Συρία.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, προειδοποίησε τη Ρωσία για τις πιθανές συνέπειες των κινήσεων της, στη γειτονική Συρία, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι έτοιμοι να βυθίσουν τη χώρα, όπως έκανε η Σοβιετική Ένωση στο Αφγανιστάν το 1979.

"Μην ανησυχείτε καθόλου, οι τύραννοι που γύρισαν στη Συρία,και μετέτρεψαν το Χαλέπι και το Bayırbucak σε μια λίμνη αίματος, θα πληρώσουν μία ημέρα σίγουρα την τιμή για το τι έχουν κάνει", δήλωσε ο Νταβούτογλου στις 9 Φεβρουαρίου. "Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως οι σοβιετικές δυνάμεις, που ήταν πανίσχυρες, σούπερ δύναμη κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και τέθηκαν στο Αφγανιστάν, έφυγαν από το Αφγανιστάν σε μια δουλική κατάσταση. Όσοι έχουν εισέλθει στη Συρία σήμερα, θα αφήσουν επίσης τη Συρία με ένα δουλικό τρόπο », δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Η Σοβιετική Ένωση έμεινε για σχεδόν μια δεκαετία στο Αφγανιστάν, μετά από πρόσκληση από την κυβέρνηση στην Καμπούλ, πριν αποσυρθεί το 1988. Η ένοπλη εκστρατεία της Ρωσίας κατά του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) στη Συρία και η ανοιχτή στρατιωτική παρουσία της στην πόλεμο,στη χώρα αυτή ,σηματοδότησε την πρώτη μεγάλη ξένη παρέμβαση της Μόσχας από τη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν.

«Η Ρωσία συνεχίζει να βομβαρδίζει ανελέητα αμάχους που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την τρομοκρατία. Έχουμε πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις που πέφτει κάθε βόμβα από τη Ρωσία, μία προς μία. Ενενήντα τοις εκατό ,με πάνω από 6.000 εξόδους στοχεύουν αμάχους και την μέτρια αντιπολίτευση και μόνο το 10 τοις εκατό την DAESH », δήλωσε ο Νταβούτογλου, χρησιμοποιώντας μια αραβική αρκτικόλεξο από την ISIL, όπως ο ίδιος απηύθυνε στη κοινοβουλευτική συνεδρίαση της ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

«Έχουμε πληροφορίες για τις τοποθεσίες όπου κάθε βόμβα έχει πέσει και ολόκληρη η διεθνή κοινότητα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Έθνη, το ξέρουν αυτό επίσης. Τώρα είναι καιρός να τεθεί ένα τέρμα σε αυτό », είπε.

http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-pm-warns-russia-by-recalling-soviet-invasion-of-afghanistan.aspx?pageID=238&nID=94947&NewsCatID=338

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΟΥΡΙΕΤ :Corfiatiko.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...