Αρχείο

Ουάσιγκτον «καλεί» Άγκυρα και τερματίζει τα «όνειρα» Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας για την Συρία

Οι Κούρδοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τη βάση Managa ενώ το Ριάντ στέλνει κομάντος στην Συρία. Παρέμβαση των ΗΠΑ στην Τουρκία

Το Κουρδικό κόμμα "Δημοκρατική Συμμαχία"  αρνείται κατηγορηματικά να αποχωρήσει από το  έδαφος της στρατιωτικής βάσης Meneg στη βόρεια Συρία και στις γύρω  περιοχές, μετά από απαίτηση της Άγκυρας , τονίζει σχετικό  δημοσίευμα.

Ένας από τους ηγέτες του κουρδικού κινήματος τόνισε ότι οι Κούρδοι θα αντισταθούν σε οποιαδήποτε τουρκική εισβολή από τον  βορρά. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι  αυτή η στρατιωτική βάση,  ήταν πριν στα χέρια των ανταρτών  ισλαμικής οργάνωσης «Dzhebhat en-Nusra».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Adel Juber δήλωσε ναι μεν ότι  θα αποστείλει στην  Συρία μονάδες των ειδικών δυνάμεων του Σαουδαραβικού στρατού, αλλά αυτό  θα εξαρτηθεί από την απόφαση του συνασπισμού με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

Με δεδομένη την στάση των ΗΠΑ οι  «δηλώσεις» του Σαουδάραβα αξιωματούχου αποτελούν «κενό γράμμα».

«Η Αποστολή ειδικών δυνάμεων του ή βασιλείου σε οποιαδήποτε επιχείρηση στη Συρία είναι συνδεδεμένη με την απόφαση του συνασπισμού για την χερσαία επιχείρηση  κατά του" Ισλαμικού Κράτους. " Ως εκ τούτου, το χρονικό πλαίσιο δεν εξαρτάται από εμάς », καταλήγει ο Adel Juber .

Την ίδια στιγμή ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει αμέσως τις επιθέσεις  πυροβολικού με στόχο  κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της Συρίας, ενώ εκφράζει την  υποστήριξη  του για τον αγώνα της Τουρκίας ενάντια στο  εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό  Κόμμα (ΡΚΚ) ,  αναφέρει ο τουρκικός τύπος  .

«Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος [Μπάιντεν] σημείωσε τις προσπάθειες των ΗΠΑ για την αποθάρρυνση των κουρδικών δυνάμεων να εκμεταλλευτούν τις σημερινές συνθήκες και να αποσπάσουν  επιπλέον έδαφος κοντά στα τουρκικά σύνορα, και κάλεσε την Τουρκία να δείξει  αμοιβαία αυτοσυγκράτηση παύοντας τις επιθέσεις με πυροβολικό στην περιοχή», αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο , μετά από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Μπάιντεν και του Τούρκου  πρωθυπουργού  Αχμέτ Νταβούτογλου .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση  ,  Μπάιντεν και Νταβούτογλου δεσμεύθηκαν επίσης να εργαστούν από κοινού για την προστασία των εκτοπισμένων προσφύγων στην βορειοδυτική Συρία και στην εξασφάλιση ανοικτών διαδρόμων  στο Χαλέπι, με σκοπό να παραμείνουν ανοικτοί με σκοπό την μεταφορά  ανθρωπιστικής βοήθειας.

Όπως λοιπόν γίνεται φανερό όλα είναι συμφωνημένα και βαίνουν σύμφωνα με τα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων.

Έτσι επιβεβαιωνόμαστε ως ιστοσελίδα pentapsotagma.gr, για το άρθρο με τίτλο ( Πούτιν και Ομπάμα έχουν αποφασίσει για το μέλλον της Συρίας αφήνοντας την Τουρκία «έξω» από τα σχέδια αυτά), με το οποίο καταδείξαμε ότι η Τουρκία δεν αποτελεί μέρος των σχεδίων για την περιοχή της Συρία , προφανώς διότι (Ρωσία και ΗΠΑ)  της «ετοιμάζουν» την δημιουργία του κράτους του Κουρδιστάν.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...