Πολιτική

Media:Oι ουκρανικές αρχές θέλουν να μετονομάσουν την πόλη του Ντόνετσκ και την Κριμαία.

ΚΙΕΒΟ, Φεβ 6 -. RIA Novosti . Οι ουκρανικές αρχές προτίθενται να μετονομάσουν τους οικισμούς στα εδάφη που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο τους,το Ντόνετσκ και την Κριμαία, η οποία είναι μέρος της Ρωσίας, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Vyatrovich, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου μνήμης, σε μια συνέντευξη στην ουκρανική έκδοση του "Gazeta.ua" .

Σημείωσε ότι στους οικισμούς (εκείνων των περίπου 600 ατόμων, τα περισσότερα από αυτά ,στο έδαφος,  ελέγχεται από τις παραστρατιωτικές ομάδες), το οποίο οι αρχές δεν είχαν πραγματοποιήσει ακρόαση σχετικά με τη μετονομασία του τομέα και δεν αποστάλθηκαν στο Ουκρανικό Κοινοβούλιο οι προτάσεις τους,  θα τους σταλεί μια υπενθύμιση της κοινοβουλευτικής επιτροπής

"Αν το αγνοήσετε, η μετονομασία θα γίνει, αλλά μετά από σύσταση του ινστιτούτου μας θα μετονομάσουμε και τους οικισμούς που δεν είναι υπό τον έλεγχο των ουκρανικών αρχών -. Στην Κριμαία και τμήμα του εδάφους του Ντόνετσκ, σχετικά εδάφη της Χερσονήσου - .. Η προτεραιότητα είναι η επιστροφή του ιστορικού ονόματος των Τατάρων της Κριμαίας, φυσικά, στη Γιάλτα για τη Γιάλτα, είναι ένα διαφορετικό είδος της Κομσομόλ, Λένιν », - δήλωσε ο Vyatrovich.

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος απο-κομμουνοποίησης στην Ουκρανία έχουν ήδη κατεδαφιστεί πάνω από 800 μνημεία με τον Λένιν, ένα άλλα 700 έχουν προγραμματιστεί να διαλυθούν.

http://ria.ru/world/20160206/1370591317.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RIA NOVOSTI:Corfiatiko.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές