Κόσμος

Iταλοί στρατιώτες στα ...ελληνοαλβανικά σύνορα;

Σφίγγει ο κλοιός στα βόρεια σύνορα της χώρας καθώς μετά την πΓΔΜ σε ανάλογα μέτρα προσανατολίζεται και η Αλβανία με τη συνδρομή μάλιστα της Ιταλίας!

Για πρώτη φορά μετά το 1940 υπάρχει και πάλι πολύ μεγάλη πιθανότητα να δούμε Ιταλούς στα ελληνοαλβανικά σύνορα ...με ό,τι συνειρμούς αυτό πρόκειται να φέρει.

Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει ..παρατηρητής ενώ οι εξελίξεις εναντίον της χώρας τρέχουν με ιλλιγιώδεις ρυθμούς

Τη συνδρομή της... Ιταλίας ζητά η Αλβανία για να φυλάξει τα σύνορά της με την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, σε... περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα στον λεγόμενο «βαλκανικό διάδρομο» και αυτός εκτραπεί προς τα δυτικά.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, κατά τη συνάντηση που είχε στα Τίρανα με τον Αυστριακό ομόλογό του, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στα Δυτικά Βαλκάνια και σήμερα θα βρεθεί στα Σκόπια.
Οπως είπε, η χώρα του δεν έχει επηρεαστεί προς το παρόν από την προσφυγική κρίση, αλλά έχει επεξεργαστεί ήδη ένα συγκεκριμένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την πρόληψη κάθε κατάστασης που μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

«Συζητάμε πιο συγκεκριμένα με την ιταλική πλευρά για την από κοινού παρακολούθηση των συνόρων με την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, για να αποφευχθούν αρνητικές καταστάσεις στη Λεκάνη της Αδριατικής», επισήμανε.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δεν χάνει ευκαιρία να επικρίνει την Ελλάδα για τη στάση της στο Προσφυγικό, δήλωσε πως θεωρητικά είναι δυνατό να εκτραπεί η διαδρομή των προσφύγων προς την Αλβανία, σε περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα ΠΓΔΜ - Ελλάδας.

Σε ερώτηση για το πόσο θα επηρεάσει τις βαλκανικές χώρες η απόφαση της Αυστρίας να δεχτεί μόνο 37.500 πρόσφυγες το 2016, ο κ. Κουρτς απάντησε πως θα υπάρξουν επιπτώσεις σε χώρες όπως η Σλοβενία, η Κροατία, η Σερβία και η ΠΓΔΜ. «Δεν μπορούμε να πάρουμε πρόσφυγες χωρίς όριο. Πρέπει να ενημερώσουμε έγκαιρα τους Βαλκάνιους εταίρους μας γι' αυτό», ανέφερε.

 greece-salonika.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ