Υγεία

Τρώγοντας Μαύρη Σοκολάτα . . .

...μειώνουμε τον κίνδυνο καρκίνου στο πάγκρεας.

Σίγουρα δεν χρειαζόμασταν άλλον ένα λόγο για να φάμε ( μαύρη ) σοκολάτα, αλλά τον έχουμε!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Indiana πρόκειται να γίνουν οι αγαπημένοι ερευνητές όλων των σοκολατοφάγων εκεί έξω, αφού σύμφωνα με τα ευρήματα μελετών τους, η μαύρη σοκολάτα και άλλες τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση ενός από τους πιο επικίνδυνους καρκίνους, του καρκίνου του παγκρέατος.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα ευρήματα, οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο έχουν αυτό το όφελος, μειώνουν δηλαδή τον κίνδυνο παγκρεατικού καρκίνου, και συγκεκριμένα η αύξηση πρόσληψης μαγνησίου κατά 100mg την ημέρα, μειώνει τον κίνδυνο μέχρι και 24%.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο British Journal of Cancer και αποτελεί μια σημαντική μελέτη, καθώς ο καρκίνος του παγκρέατος είναι από τις σοβαρότερες μορφές καρκίνου και η 4η συχνότερη αιτία θανάτων από την επάρατη νόσο, παρά το γεγονός ότι αποτελεί μόνο 2% του συνόλου των καρκίνων που εκδηλώνονται κάθε χρόνο.

Όπως καταλαβαίνετε, η μαύρη σοκολάτα δεν είναι η μοναδική τροφή που μπορεί να βοηθήσει λόγω μαγνησίου. Τα σκουρόχρωμα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα ψάρια, τα φασόλια σόγιας είναι μερικές ακόμη πηγές μαγνησίου.

Πηγή:  clickatlife.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...