Εθνικά θέματα

Το “τυράκι και η φάκα” των Ευρωπαίων στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες! Λεφτά για …πάρκινγκ ψυχών;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: UNHCR/Giles Duley

Το τυράκι και η φάκα. Όταν οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται πρόθυμοι να ανοίξουν το πορτοφόλι τους καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί. Η Κομισιόν δηλώνει έτοιμη να παρουσιάσει σχέδιο αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα λόγω του προσφυγικού. «Αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, έναν μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, ώστε να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα» δήλωσε η αρμόδια για τα ζητήματα Μετανάστευσης εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό.

Αν συνδέσουμε αυτή την ανακοίνωση με πληροφορίες που ήδη διακινούνται προς τα ΜΜΕ για ελληνικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης με το οποίο ζητάμε 450.000.000 ευρώ για να διαχειριστούμε 100.000 πρόσφυγες μέσα στο επόμενο εξάμηνο ,συμπεραίνουμε πως κάτι τρέχει.

Δεν πρέπει να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι την ελληνική ζημιά; Θα έπρεπε ήδη να το είχαν κάνει. Όχι μόνο με 450 εκατομμύρια όπως λένε οι πληροφορίες,αλλά με πολύ περισσότερα! Οι οικονομικές υπηρεσίες των ΕΔ έχουν υπολογίσει ότι η οικονομική μας επιβάρυνση είναι πολύ μεγαλύτερη.

Το θέμα όμως είναι πως οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται την κάλυψη της ελληνικής οικονομικής επιβάρυνσης και πως ακριβώς έχουν στο μυαλό τους το “σχέδιο αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης”.

Έχοντας την εξάχρονη εμπειρία της ευρωπαϊκής λογικής του παραλόγου, θα πρέπει να είμαστε καχύποπτοι και προσεκτικοί.

Αν οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι με 450.000 εκατομμύρια ή ακόμη και με πολύ υψηλότερο ποσό θα μετατρέψουν τη χώρα σε “πάρκινγκ” ανθρώπων,είναι καλύτερα η Αθήνα να μην μπει καν στην συζήτηση. Γιατί το κόστος που τελικά θα πληρώσει θα είναι πολλαπλάσιο.

Η Ελλάδα έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά με την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών. Έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όριά της. Το ζητούμενο δεν είναι να πληρωθεί ή να πληρώνεται απλώς ως φιλοξενούσα χώρα, αλλά να ανακουφιστικά οριστικά από έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών. Αυτό είναι το θέμα.

Οι Ευρωπαίοι έχουν δείξει ότι δεν θέλουν να φιλοξενήσουν ούτε έναν πρόσφυγα και μετανάστη. Και είναι διατεθειμένοι να …πληρώσουν και κάτι! Δεν πρέπει να δεχτούμε αυτή τη “λογική”. Δεν μπορεί η Ελλάδα η οποία στηρίζεται οικονομικά μόνο στον τουρισμό της αυτά τα χρόνια της κρίσης να δεχτεί έναντι οποιουδήποτε οικονομικού ανταλλάγματος την μετατροπή της σε απέραντο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα ,αλλά να πάνε στην Ευρώπη.

Militaire.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...