Αρχείο

Το ΝΑΤΟ αποδέχθηκε το αίτημα της Άγκυρας και ξεκινά ναυτική επιχείρηση στο Αιγαίο

Το ΝΑΤΟ αποδέχθηκε  το αίτημα από την Γερμανία , Ελλάδα  και Τουρκία  για βοήθεια και  παρακολούθηση των ακτών του Αιγαίου από την πλευρά της Τουρκίας, με σκοπό να ανακοπεί η ροή των  μεταναστών και των  λαθρεμπόρων, τόνισε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Άστον Κάρτερ , σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα.

«Το ΝΑΤΟ και όλα τα μέρη στο τραπέζι σήμερα το πρωί έδειξαν προθυμία για να στηρίξουν  και να είναι  μέρος αυτής της επιχείρησης»,  δήλωσε ο Κάρτερ στην έδρα της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

«Και οι τρεις αυτές χώρες τόνισαν την ανάγκη  το ΝΑΤΟ να δράσει γρήγορα, κάτι με το οποίο συμφωνούν  απόλυτα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, διότι διακυβεύεται η   ζωή και η μοίρα των εκατομμυρίων  ανθρώπων.

Ο Κάρτερ δήλωσε ότι οι στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ έχουν εντολή να καταρτίσουν σχέδια για το πώς ακριβώς  η συμμαχία θα μπορούσε να βοηθήσει να κλείσουν όλοι οι δίοδοι της  παράνομης μετανάστευσης και της  λαθραίας διακίνησης ανθρώπων, σε όλο το Αιγαίο, αναφέρει και το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων  Associated Press .

Οι υπουργοί του ΝΑΤΟ επιφόρτισαν τις  στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ για την παροχή συμβουλών για τις επιλογές και  την εφαρμογή του σχεδίου για την επιχείρηση αυτή », δήλωσε ο ίδιος .

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Το ΝΑΤΟ συνέρχεται αύριο για να συζητήσει τουρκικό αίτημα για το Αιγαίο και τους μετανάστες. Το ελληνικό αίτημα που είναι;),  αναφέραμε ότι οι   υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα συζητούσαν το τουρκικό αίτημα για την παροχή των υπηρεσιών επιτήρησης και παρακολούθησης στο Αιγαίο, που αποτελεί την κύρια διαδρομή για τους μετανάστες που διασχίζουν την Ευρώπη.

Τώρα το βάρος θα πέσει στον τρόπο υλοποίησης του σχεδίου καθώς και στις αρμοδιότητες της συμμαχίας. Έλληνες επιτελείς θα πρέπει να παρακολουθήσουν από κοντά όλα τα σχέδια και να τα μπλοκάρουν  σε περίπτωση που αυτά βλάπτουν το εθνικό συμφέρον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...