Κόσμος

ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ! Ξεκίνησε η μάχη για την απελευθέρωση της Ράκκα - Εφιαλτική εμπειρία για τους τζιχαντιστές

Στρατής Μαζίδης

Μια εφιαλτική Κυριακή έζησαν οι τζιχαντιστές της ISIL σύμφωνα με το almasdar καθώς διαπιστώνουν ότι μετά από περίπου 18 μήνες έπαψαν να είναι μόνοι στην επαρχία της Ράκκα.

Σύμφωνα με έναν ανώτερο αξιωματικό της Συριακής Αραβικής Πολεμικής Αεροπορίας (SAAF), οι Ρώσοι χτύπησαν θέσεις της ISIS «στην πλούσια σε πετρέλαιο πόλη του Al-Mansourah στη νότια Al-Raqqa, καταστρέφοντας μια σειρά από τεθωρακισμένα οχήματα και το στρατόπεδο της ομάδας τρομοκρατών που στεγάζονται πολλές εκατοντάδες μαχητές».

Η πηγή πρόσθεσε ότι η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε συνολικά 3 αεροπορικές επιδρομές πάνω από τα διυλιστήρια πετρελαίου της Al-Mansourah την Κυριακή το βράδυ.

Εν τω μεταξύ, κοντά στην επαρχιακή πρωτεύουσα της al-Raqqa, η Ρωσική Αεροπορία πραγματοποίησε δύο ισχυρές αεροπορικές επιδρομές πάνω από το camp του Tal Simon, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς και το οποίο χρησιμοποιούσε η οργάνωση για να στεγάσει τους τρομοκράτες που επιτίθενται στο Tal Abyad..

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία ολοκλήρωσε τις αεροπορικές επιδρομές καταστρέφοντας ακόμη ένα στρατόπεδο της ISIL μέσα στο χωριό της Taweel'at στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Raqqa.

Την ίδια στιγμή και μετά την κατάληψη στρατηγικής σημασίας υψωμάτος στο δυτικό τμήμα της επαρχίας, η 555η Ταξιαρχία της 4ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας του Συριακού Αραβικού Στρατού παράλληλα με τις Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας (NDF), τη Liwaa Suqour Al-Sham (Ταξιαρχία των γερακιών της ερήμου), τη Fouj Al -Joulan και τη φιλο-παλαιστινιακή πολιτοφυλακή "Liwaa Al-Quds" - συνέχισε την προέλαση της κατά μήκος του οδικού άξονα Salamiyah-Raqqa, εξαπολύοντας επιθέσεις στις άμυνες της ISIL στο σημείο 7 στην ύπαιθρο Hama-Raqqa.

Επί του παρόντος, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις προχωρούν από δύο διαφορετικά σημεία προς την στρατηγικής σημασίας αεροπορική βάση της Tabaqa στην επαρχία Al-Raqqa απέχοντας πλέον γύρω στα 35 χλμ από δυτικά.

freepen.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ