Αρχείο

Τούρκος δήμαρχος θέλει να ανοίξουν τα σύνορα με την Ελλάδα και την Συρία για να διευκολυνθεί η ροή των προσφύγων για την ΕΕ !!

Άρχισαν οι Τούρκοι τους «ευγενικούς» εκβιασμούς προς την ΕΕ παίζοντας ένα άκρως επικίνδυνο παιχνίδι  ταυτόχρονα και  προς την χώρα μας.

Με αφορμή ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), στην οποία καλούνταν η Τουρκία να ανοίξει με την Συρία τα σύνορα της λόγω νέας εισροής προσφύγων , ήρθαν και οι πρώτες τουρκικές  αντιδράσεις.

Ο Δήμαρχος της επαρχίας Kilis έκανε μια ενδιαφέρουσα προσφορά προς  την Ευρώπη σχετικά με το θέμα. Να ανοίξει η Τουρκία τα σύνορα με την Συρία και την Ελλάδα σε  πάνω από 2,6 εκατομμύρια πρόσφυγες. Πρόκειται για προσπάθεια  κεκαλυμμένου «εκβιασμού» του Τούρκου Προέδρου μέσω του Δημάρχου.

Μιλώντας ο ίδιος ο Δήμαρχος Χασάν Καρά στο CNN Turk είπε «εντάξει, ας  ανοίξουμε τα σύνορά μας. Στην πραγματικότητα, μπορούμε να ανοίξουμε τόσο στην Αδριανούπολη όσο και στην πόλη  Öncüpınar (σύνορα με την Συρία) για να μετακινηθούν οι Σύροι και να φτάσουν  ακριβώς στην καρδιά της Ευρώπης. θα  τους πληρώσουμε  ακόμη και για τα έξοδα του ταξιδιού τους»αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Επικρίνοντας την έκκληση του ΟΗΕ για «ανοικτά  σύνορα », Ο Καρά  είπε ότι, καθώς  στην επαρχία Κιλίς, οι κάτοικοι έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, αλλά  υπερέβησαν την  ανθρώπινη ικανότητά τους να φτάσουν σε όλους αυτούς  που έχουν ανάγκη.

Με τον αριθμό των Σύρων προσφύγων που αναμένουν στα σύνορα να αυξάνεται  καθημερινά , η Τουρκία προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κύμα αυτό, το οποίο  κοστίζει  οικονομικά στην κυβέρνηση .

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ολλανδό ομόλογό του Mark Rutte στη Χάγη την Τετάρτη, ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Τουρκία  διατηρεί πάντα  τα σύνορα της ανοικτά  για τους Σύρους που εγκαταλείπουν την χώρα από τις επιθέσεις.

Η πόλη Kilis, είναι μια πόλη που βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Συρίας, και ήταν φυσικά ένας από τους πρώτους προορισμούς για τους δεκάδες χιλιάδες Σύριους που  εγκαταλείπουν την πατρίδα τους.

Η μικρή πόλη στα σύνορα με τη Συρία, ήταν υποψήφια για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, λόγω ότι φιλοξενεί στα περίχωρα της  120.000 πρόσφυγες από τη Συρία

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία φιλοξενεί πάνω από 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία, τους οποίους «χρησιμοποιεί» ως όπλο εναντίον της ΕΕ και της  Ελλάδος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...