Κόσμος

Τουρκάλα συγγραφέας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης για εξύβριση του Προέδρου Ερντογάν

Η συγγραφέας  του περιοδικού Nokta Magazine,  Perihan Magden αντιμετωπίζει μέχρι και τέσσερα χρόνια φυλάκιση  για  προσβολή του Τούρκου Προέδρου ς Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για δηλώσεις της κατά την    επιδρομή της αστυνομίας στο περιοδικό στα τέλη του 2015, οι οποίες  δημοσιεύθηκαν στην τουρκική ειδησεογραφική πύλη Diken, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Η Magden είπε στην κατάθεσή της ότι απάντησε μόνο σε ερωτήσεις του πρακτορείου ειδήσεων  Diken και του δημοσιογράφου Tunca İlker Öğreten,  σχετικά με την κατάσχεση των αντιγράφων του 18ου τεύχους του περιοδικού το Σεπτέμβριο του 2015,  και  είπε ότι ο Öğreten είχε τις  προσωπικές απόψεις του  σχετικά με την πρακτική της τουρκικής αστυνομίας .

Το κατηγορητήριο, ωστόσο, αναφέρει ότι οι δηλώσεις της Magden σχετικά με τον  Ερντογάν «πήγαν πολύ πιο πέρα ​​από την κριτική και σαφώς θα μπορούσαν να θεωρηθούν  ως ύβρεις».

Το Γραφείο του Γενικού  Εισαγγελέα της  Κωνσταντινούπολης ζητάει την φυλάκιση έως  τεσσάρων ετών για την Magden μετά από μήνυση που κατατέθηκε από τον δικηγόρο του Ερντογάν ,  Ahmed  Özel.

Η πρώτη ακροαματική διαδικασία  φέρεται ότι θα  πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη στο 2ο Πρωτοδικείο και αναμένεται μεγάλη δημοσιότητα από όλα τα τουρκικά ΜΜΕ .

Το τουρκικό περιοδικό Nokta είναι  ένα  δημοφιλές έντυπο  στην Τουρκία , γνωστό για τις σατιρικές ιστορίες του και για την 'αιχμηρή"  πολιτική  του άποψη .

Την  ημέρα των εξελίξεων,  τον Σεπτέμβριο του 2015, δέχτηκε επίθεση από την αστυνομία, με τον ισχυρισμό ότι το κάλυμμα του 18ου θέματος του περιοδικού  δείχνει την  εικόνα του Ερντογάν λαμβάνοντας selfie κοντά σε ένα φέρετρο ενός νεκρού στρατιώτη, κάτι για το οποίο ένιωσε βαθιά   "προσβεβλημένος" ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ