Κόσμος

Σόιμπλε: Οι Έλληνες πρέπει ...να μου στήσουν ανδριάντα!

"Αν η Ελλάδα και η ελληνική οικονομία ανακάμψει, τότε οι Έλληνες θα πρέπει να μου στήσουν ανδριάντα" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε κομματική εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια διευκρίνισε πως αστειεύεται... καθώς δεν βλέπει στα σοβαρά τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Παράλληλα, ο... γερμανός υπουργός δήλωσε πως θα ήταν προτιμότερο η Ελλάδα να είχε βγει από το ευρώ, από το 2011 και ότι αυτό το είχε προτείνει στους τότε ηγέτες, ενώ πρόσθεσε πως η χώρα μας δεν μπορεί να λύσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης νομίσματος.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, ο Σόιμπλε είπε στην ομιλία του μεταξύ άλλων ότι είχε πει ήδη το 2011 στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο πως η Ελλάδα θα ήταν δύσκολο να βγει από τη δεινή οικονομική κατάσταση χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης.

Φέρεται μάλιστα να είχε προτείνει στον έλληνα ομόλογό του να εξετάσει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ με αντάλλαγμα μεγάλη οικονομική βοήθεια.

Αντίδραση από ΝΔ

"Ο ελληνικός λαός στο σύνολό του έχει επισφραγίσει τη βούλησή του να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και την ευρωζώνη. Με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει εμείς με ενέργειες ή παραλείψεις να δίνουμε τα όποια επιχειρήματα σε καποιους στην Ευρώπη που θα επιθυμούσαν να επαναφέρουν αρνητικά σενάρια για τη χώρα" τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος για τις δηλώσεις Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ