Πολιτική

Σχέδιο «χτυπήστε τη διαπλοκή, κοιμήστε τους Έλληνες» εξυφαίνει το Μάξιμου

To σύστημα Τσίπρα καταρρέει, φίλοι τον εγκαταλείπουν, άλλοτε σύντροφοι γυρίζουν την πλάτη στον πρωθυπουργό. Φιλικά μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματίες που τον στήριξαν (πολλαπλώς και με διάφορους τρόπους), έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι πόνταραν σε κουτσό άλογο. Οι ξένοι είναι θέμα χρόνου να τον «τελειώσουν», την ίδια στιγμή που και η χώρα καταρρέει.

Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό ο αρχηγός των ατάκτων δεν έχει πολλές επιλογές. Είτε θα παραιτηθεί και τότε θα βάλει τη σφραγίδα στην αποτυχία του και θα ανοίξει το δρόμο για Ειδικό Δικαστήριο, είτε θα κάνει ηρωϊκή έξοδο αλλά καταγγέλλοντας τα μεγάλα συμφέροντα που τον «έφαγαν», κι έτσι θα επιχειρήσει να κερδίσει τη συμπάθεια και τη στήριξη του κόσμου για να μην πάει φυλακή. Άλλωστε τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο δεν απέχουν πολύ από μια νέα εθνική ταπείνωση με απρόβλεπτες συνέπειες για την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες έχει προϊδεάσει για το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο, κι ενώ καίγεται ο τόπος, βάζει θέμα τηλεοπτικών αδειών και με διαδικασίες εξπρές καταθέτει την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες. Παρά το γεγονός ότι όλοι μιλούν για αντισυνταγματική ρύθμιση, παρά το γεγονός ότι τα μαντάτα από την Κομισιόν δεν είναι καλά και παρ' ότι όλοι κατηγορούν την κυβέρνηση για επιχείρηση ελέγχου της τηλεόρασης και για τη δημιουργία ενός δικού της δικτύου διαπλοκής.

Και την ίδια ώρα ο Τσίπρας εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά πάντων, μιλά για μάχη κατά των νταβατζήδων, αφήνει αιχμές για ελέγχους και ποινικές διώξεις εκδοτών και καναλαρχών.

Παράλληλα ο Νίκος Παππάς ή κατά άλλους «αρχικαναλάρχης», κάνει το ίδιο με συνέντευξή του χθες στο Mega. Επιτίθεται κατά πάντων και αφήνει υπονοούμενα και για άλλα θέματα. Στη Βουλή ο κ. Παπαγγελόπουλος σηκώνει τους τόνους και με λεονταρισμούς προδιαθέτει για νέο... πόλεμο κατά της διαπλοκής.

Εντελώς ξαφνικά, κι ενώ πρόκειται για θέμα που υπάρχει εδώ και χρόνια, η κυβέρνηση αποφασίζει και ανακοινώνει ότι θα... κρατικοποιήσει το Μέγαρο Μουσικής. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από ένα μήνα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει να δώσει εγγυήσεις για τα δάνεια του χρεοκοπημένου αυτού μαγαζιού που θα έπρεπε να βάλει λουκέτο. Ωστόσο, ακόμη και η «κρατικοποίηση» που εξαγγέλλει η κυβέρνηση είναι παντελώς επικοινωνιακή αφού τα δάνεια θα πληρώνονται από το Δημόσιο και η επιχορήγηση θα δίνεται κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews το σχέδιο έχει κι άλλο στάδιο. Φημολογείται ότι το Μαξίμου ετοιμάζει εντυπωσιακή κίνηση στο μέτωπο της διαπλοκής, πιθανότατα με κάποια άσκηση ποινικής δίωξης μεγαλόσχημου εκδότη ή ακόμη και με προφυλάκισή του. Είναι από τα πρόσωπα που ο κόσμος «μισεί» επομένως εκτιμούν στην κυβέρνηση ότι θα παίξει επικοινωνιακά το θέμα και θα «κοιμίσει» για λίγο τους εξεγερμένους Έλληνες.

Το σχέδιο «χτυπήστε τη διαπλοκή, κοιμήστε τους Έλληνες» ξεδιπλώνεται με σκοπό αφενός τον αποπροσανατολισμό και αφετέρου ώστε να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι σε περίπτωση που ζορίσουν τα πράγματα για τον Αλέξη, τον Παππά και την υπόλοιπη παρέα. Αν δηλαδή ηρεμήσει η πολιτική και κοινωνική αναταραχή θα βγαίνει η κυβέρνηση και θα λέει ότι πολεμά τη διαπλοκή και τσακίζει τους νταβατζήδες με τους οποίους κανείς δεν τα έβαλε ποτέ. Ασχέτως αν γίνονται deal κάτω από το τραπέζι.

Από την άλλη, αν ο Τσίπρας πέσει υπό το βάρος των εγκλημάτων του στην οικονομία και τα εθνικά θέματα θα φύγει καταγγέλλοντας τη διαπλοκή ότι αυτή τον έριξε. Έτσι θα παρουσιαστεί σαν θύμα, ποιος ο θύτης, αυτός που επί ένα χρόνο τώρα έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στη χώρα.

Οι νταβατζήδες και οι διαπλεκόμενοι είναι πολλοί και τα πλοκάμια τους περισσότερα. Όμως, αν είναι να γίνει εκκαθάριση ας γίνει αλλά όχι σε βάρος των τρομερών αδιεξόδων στα οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα. Δεν μπορεί να αφήσουμε τον Τσίπρα να δραπετεύσει από τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε κι αυτό να το κάνει καβάλα στ' άλογο. Αν θέλει να φύγει ας φύγει αλλά η επόμενη πόρτα που θα ανοίξει ίσως θα πρέπει να έχει κάγκελα.

antinews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ