Εθνικά θέματα

Σπαραγμός! Σήμερα η κηδεία του του υποπλοίαρχου Κωνσταντίνου Πανανά (ΦΩΤΟ)

Σήμερα στην μια το μεσημέρι αναμένεται να παιχτεί η δεύτερη πράξη του δράματος, καθώς στην τελευταία του κατοικία θα οδηγηθεί ο Κωνσταντίνος Πανανάς, υποπλοίαρχος και συγκυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσε στην νήσο Κίναρο.

Η κηδεία του 34χρονου αξιωματικού, θα γίνει στον τόπο καταγωγής του στην Άρια Ναυπλίου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, όπου θα δακρύσουν και οι πέτρες όπως ακριβώς έγινε και με την κηδεία του κυβερνήτη Αναστάσιου Τουλίτση, με τις σκηνές να είναι συγκλονιστικές.

Την ίδια στιγμή, τα λόγια του πατέρα του ήρωα αξιωματικού συγκλονίζουν, αφού σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το «Mega Σαββατοκύριακο» ο Ταξίαρχος Παναγιώτης Πανανάς, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης για τον γιο του, λέγοντας:

«Ο γιος μου έπεσε υπέρ πατρίδος. Ήταν μάχιμος αξιωματικός. Αποφοίτησε δεύτερος από την σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Δεν ήταν ούτε ένστολος, ούτε υπάλληλος. Του αξίζει τιμή διότι στη ζωή του αποφάσισε να φυλάξει Θερμοπύλες. Από προχθές το αγόρι μου είναι αδερφός και γιος όλων των Ελλήνων. Από προχθές το αγόρι μου πέρασε επαξίως στο πάνθεον των ηρώων αυτού του περήφανου έθνους αγωνιζόμενος κατά των προαιωνίων εχθρών της πατρίδας μας. Είμαι υπερήφανος που υπήρξε γιος μου. Μπορεί του γιου μου να έσβησε της ζωής του το καντήλι, όμως είμαι βέβαιος πως η Παναγιά τον κρατά στοργικά στην αγκαλιά της όπως τον μονάκριβο γιο της».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ