Εθνικά θέματα

Σκοπιανοί στρατιώτες φτιάχνουν και δεύτερο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα

Η ΠΓΔΜ έχει κατασκευάσει  από τον Νοέμβριο του 2015  ένα τείχος από συρματόπλεγμα με σκοπό την ανακοπή της διείσδυσης των μεταναστών.

Τώρα ετοιμάζει και  δεύτερο φράχτη   σε απόσταση αρκετών μέτρων από  το πρώτο  για ασφαλίσει  πλήρως τα σύνορα της, αναφέρει το σκοπιανό κανάλι  Telma TV επικαλούμενο την αστυνομία των συνόρων.

Μια νέα σειρά από συρματόπλεγμα θα εγκατασταθεί κατά μήκος των συνόρων των νότιων συνόρων των Σκοπίων και από τις δύο πλευρές του  συνοριακού  σημείου 59. Το δεύτερο τείχος υλοποιείται  σε απόσταση αρκετών μέτρων από το πρώτο, αναφέρουν διεθνή δημοσιεύματα.

Πρόκειται για σχέδιο προφανώς με γερμανική προτροπή για την ασφάλιση των συνόρων στους λαθρομετανάστες και της  απαγόρευσης εισχώρησης τους στα ενδότερα της Ευρώπης.

Σε άρθρο μας  από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Οι Ευρωπαίοι «θεωρούν» ότι τα χερσαία σύνορα της ΕΕ σταματούν στην ΠΓΔΜ αφήνοντας την Ελλάδα εντελώς μόνη της, είχαμε προειδοποιήσει για το «βρώμικο» σχέδιο του Βερολίνου και των «δορυφόρων του» σε σχέση με το αποκλεισμό της Ελλάδος στα βόρεια σύνορα της , το οποίο  έχει αρχίσει να εκτελείται με μαθηματική ακρίβεια.

Σκοπός του είναι ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός της Ελλάδος από τα βόρεια χερσαία σύνορα της , με Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Αλβανία έτσι ώστε οι μετανάστες να αποκλειστούν μια και καλή στην πατρίδα μας.

« Οι στρατιώτες του σκοπιανού  στρατού ήδη  έχουν αρχίσει να εργάζονται στην ανατολική και δυτική πλευρά του  φράχτη, ο οποίος  θα έχει μήκος  περίπου 35 χιλιόμετρα , από  αριστερά και δεξιά πλευρά του συνοριακού  σημείου ελέγχου 59»  ανέφερε  πηγή στα σύνορα .

Σύμφωνα με τους Σκοπιανούς συνοριοφύλακες κάθε μέρα στην ΠΓΔΜ  συλλαμβάνονται τουλάχιστον 20 πρόσφυγες, οι οποίοι  διέσχισαν παράνομα τα σύνορα, από το μεγαλύτερο μέρος του ποταμού Βαρδάρη και στα  χωριά Παναγία και Μόιν .

Την ίδια στιγμή,  η αστυνομία των Σκοπίων ανακαλύπτει  μεταξύ 100 και 200 ​​μετανάστες   από την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, οι οποίοι προσπαθούν να πάνε δυτικά με πλαστά έγγραφα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Oliver Spasovski τόνισε  ότι το Υπουργείο προτίθεται να ζητήσει περισσότερη βοήθεια από την αστυνομία της Αυστρίας, της Τσεχίας , της Κροατίας, της Σλοβακίας, της Πολωνίας, της Σερβίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβενίας ​​για την από κοινού προστασία των συνόρων . Όλες  αυτές οι χώρες   εξετάζουν επί του παρόντος ένα κοινό σχέδιο δράσης.

Σε όλες αυτές τις δράσεις οι παραπάνω χώρες θεωρούν την Ελλάδα ως "παρία"   και ότι αυτή έχει το πρόβλημα και δεν έρχονται σε καμία συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές.

Το κοινό συμφέρον τους είναι να κρατήσουν τους πρόσφυγες μακριά από τις χώρες τους.

Σύμφωνα με τα σύνορα οργανισμό Frontex της ΕΕ, για το 2015 η ΕΕ δέχθηκε  περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια μετανάστες. Ενώ το καλοκαίρι αναμένεται  ένα δεύτερο μεγάλο κύμα που θα σαρώσει και την χώρα μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...