Εκκλησία

Πατριάρχης Σερβίας: «Δεν είναι ακόμα η ώρα για επίσκεψη του Πάπα στην Σερβία»

Το Βατικανό από ότι διαφαίνεται έχει ξεκινήσει «επίθεση φιλίας» στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο  της Σερβίας μετά από αυτό της Ρωσίας.  

Ο Σέρβος  Ορθόδοξος Πατριάρχης Ειρηναίος δήλωσε  σχετικά με την δυνατότητα επίσκεψης του Πάπα στην Σερβία ότι «δεν έχει τίποτα εναντίον» μιας  επίσκεψης του Ποντίφικα .

Ωστόσο, ο Ειρηναίος πρόσθεσε ότι ίσως οι προϋποθέσεις γι 'αυτήν την επίσκεψη  δεν έχουν ωριμάσει  ακόμη.

«Ο Πάπας  πολλές φορές άφησε να εννοηθεί ότι θέλει να επισκεφθεί την Σερβία,... δεν βλέπω τίποτα κακό σε αυτή την επιθυμία, αλλά λόγω του γεγονότος  ότι η Σερβία «φιλοξενεί» έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων από την Κροατία που εξακολουθούν να φέρουν τα τραύματα των διώξεων, και των  συνεπειών αυτής , ίσως  δεν έχει έρθει ακόμα ο χρόνος για την  πραγματοποίηση αυτής της επισκέψεως », δήλωσε ο Ειρηναίος στο πρακτορείο ειδήσεων  Beta σε συνέντευξή του κατά την επίσκεψή του στον Καναδά.

Ο Σέρβος Πατριάρχης είπε ότι δεν είναι  αποδεκτή η  πρόταση του Βατικανού να « ξεχαστεί»   η εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου κατά την οποία  ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος του Ζάγκρεμπ και ο Καρδινάλιος  Στέπινατς είχαν  « δραστηριότητες οι οποίες  ήταν ασυμβίβαστες με την αγιότητα τους».

Ο ίδιος τόνισε ότι διεπράχθη γενοκτονία εναντίον Σέρβων, από Κροάτες καθολικούς  κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στο έδαφος του Ανεξάρτητου Κράτους της Κροατίας , ενώ  ο Στέπινατς γνώριζε ακριβώς το τι συνέβαινε.

«Απ 'όσο γνωρίζω, ο Στέπινατς έκανε  δηλώσεις οι οποίες εξέφραζαν την μη  επιθυμία  του να προστατευθεί ο σερβικός λαός. Είναι επίσης γνωστό ότι ίδιος ολόψυχα βοήθησε το κίνημα των Ουστάσι ( Κροάτες συνεργάτες των Γερμανών Ναζί) του Κροάτη Προέδρου Άντε  Πάβελιτς, ως "θεόσταλτο ​​πρόσωπο" για να λύσει το ιστορικό ζήτημα του Κροατικού λαού», τόνισε ο Σέρβος Πατριάρχης , διαμηνύοντας στο Βατικανό ότι εγκλήματα δεν ξεχνιούνται από τον σερβικό λαό.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος  πρόσθεσε ότι «ο Πάπας πέρυσι πρότεινε την  συνάντηση μεταξύ ιστορικών της σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ιστορικών της  Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από την Κροατία, για να «διευθετηθεί» ολόκληρη εκείνη η περίοδος , η οποία περιλάμβανε και το ζήτημα της σφαγής των 1, 5 εκατομμυρίων Σέρβων.

«Εγώ αμέσως τόνισα ότι ήταν μια καλή πρόταση, διότι θα πρέπει να καθίσουμε και να δούμε γιατί οι Κροάτες δείχνουν  για τόσο  μεγάλο χρονικό διάστημα,  δεν θα πω  εχθρότητα, παρόλο που εκ των πραγμάτων έτσι είναι,  προς τους Σέρβους. Πρέπει να δούμε τους λόγους για κάτι τέτοιο, έτσι  να το συζητήσουμε στο υψηλότερο ιστορικό και πολιτιστικό επίπεδο », δήλωσε ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Όλη αυτή η προσπάθεια αποσιώπησης της ιστορικής αλήθειας τελικά δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Τουρκία.

Το Βατικανό και όλοι αυτοί που θέλουν να «αλλάξουν» την κοινωνία μας  εδώ και πολλά χρόνια απαιτούν από τους ανθρώπους,   να ξεχάσουν  την ιστορία τους, να «αποκηρύξουν» την θρησκεία τους , να δεχθούν άλλες μορφές οικογένειας, να τρώνε μεταλλαγμένα, και στο τέλος να αυτοκτονούν ακόμη και μαζικά για να τους διευκολύνουν.

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο: Η μάχη για την θρησκευτική « διείσδυση» του Βατικανού στην Κίνα βρίσκει αντίσταση από το Πεκίνο, κάναμε γνωστό το παρασκήνιο για την προσπάθεια διείσδυσης του Βατικανού στην Κίνα .

Ο Παπισμός είναι ο « πολιορκητικός κριός» της νέας τάξης στις κοινωνίες μας για ευοδωθούν τα άνομα σχέδια των οικουμενικών και νεοταξικών «αφεντικών» του πλανήτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ