Αρχείο

Σάλος με ντοκιμαντέρ του BBC! Έδειξαν υποβοηθούμενη αυτοκτονία - Πέθανε με το πάτημα ενός κουμπιού (ΒΙΝΤΕΟ)


Κρατούσε σφιχτά το χέρι της γυναίκας του και χαμογελούσε. Αυτές ήταν και οι τελευταίες στιγμές στη ζωή του Simon Binner που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του σε ελβετική κλινική αυτοκτονίας μετά τη διάγνωσή του με νευροκινητική νόσο. Οι αμφιλεγόμενες στιγμές μεταδόθηκαν σε ντοκιμαντέρ το BBC, με τους θεατές να παρακολουθούν τα πλάνα που έδειχναν τον επιχειρηματία να αποχαιρετά τους δικούς πριν πεθάνει.

Πάτησε το κουμπί και του χορηγήθηκε θανατηφόρος δόση αναισθητικού. Τέσσερα λεπτά αργότερα είχε πεθάνει. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Οι θεατές της περιέγραψαν ως ό,τι πιο θλιβερό έχουν δει ποτέ. Από τις σφοδρές αντιδράσεις το BBC έκοψε πλάνα που έδειχναν το άψυχο πτώμα του Simon στην κλινική αυτοκτονίας, καθώς και τις σκηνές που έδειχναν τα ακριβή φάρμακα που χρησιμοποίησε για να βάλει τέλος στη ζωή του στις 19 Οκτωβρίου του 2015.

Οι θεατές που παρακολούθησαν το τελευταίο μέρος του ντοκιμαντέρ "Πώς να πεθάνεις: Η επιλογή του Simon" το βράδυ της Τετάρτης περιέγραψαν πόσο δύσκολο αλλά σημαντικό ήταν που το είδαν. Πολλοί ήταν εκείνοι που εξήραν την ανδρεία του Simon και τη δύναμη της γυναίκας του που τον υποστήριξε μέχρι θανάτου.

Οι κάμερες ακολουθούσαν το ταξίδι του Simon Binner από τη διάγνωσή του το περασμένο καλοκαίρι μέχρι τον θάνατό του, λίγους μήνες αργότερα. Ήταν εκεί για να καταγράψουν τις τελευταίες στιγμές απόλαυσης με τους δικούς ανθρώπους, προσφέροντας μια συγκλονιστική ματιά στη ζωή ενός ασθενή που έχει διαγνωστεί με ανίατη ασθένεια και αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του. Πέθανε στις 19 Οκτωβρίου στις 9:38 το πρωί ενώ βρίσκονταν στο πλευρό του 4 φίλοι του και η γυναίκα του. Οι δύο κόρες του Hannah και Zoe δεν ήταν εκεί τη στιγμή του θανάτου του.

"Για σου Debbie, είμαι ο Simon. Σε αγάπησα πολύ, πάρα πολύ Debbie. Δεν μου άξιζες εσύ, η Hannah ή η Zoe. Τόσο αγαπητές και συμπονετικές γυναίκες, ενώ ήμουν τόσο ξεροκέφαλος. Αλλά πραγματικά σε αγαπώ Debbie. Είχαμε έναν τόσο όμορφο γάμο και ήμασταν πραγματικά ευλογημένοι που βρήκαμε ο ένας τον άλλο. Η ευλογία είναι ότι είχαμε χρόνο να μιλήσουμε τους τελευταίους 10 μήνες. Έχουμε πραγματικά πει όσα έπρεπε να ειπωθούν. Ήσουν μια πραγματικά φανταστική σύζυγος Debbie και ξέρω ότι με αγάπησες και σε αγάπησα και εγώ. Σ' αγαπώ πάρα πολύ Debbie. Αντίο".

Ήταν το ηχογραφημένο μήνυμα που έπαιζε με τη φωνή του Simon, ενώ κρατούσε το χέρι της γυναίκας του. Με το τέλος του μηνύματος έπαιρνε και τη θανατηφόρο δόση αναισθητικών που έβαζε τέλος στη ζωή του. Το ντοκιμαντέρ κόβεται με μαύρο πριν ένα φέρετρο μεταφερθεί στο δωμάτιό του. Η γυναίκα του φάνηκε να αγκαλιάζει τους φίλους τους φεύγοντας από την κλινική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Eternal Spirit.

Παρά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με αποτέλεσμα να κοπούν κάποιες σκηνές, η γυναίκα του δήλωσε ότι είναι ένα όμορφο ντοκιμαντέρ. Το κάναμε για να δείξουμε την πολυπλοκότητα του εγχειρήματος. Πολλοί άνθρωποι αρρωσταίνουν. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Είναι σημαντικό να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση. Δεν λέω σε κανέναν τι να κάνει αλλά θέλαμε να δείξουμε τα πολύπλοκα ζητήματα και να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία μας για να βοηθήσουμε να προχωρήσει η συζήτηση".

Πηγή: Dailymail

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ