Κόσμος

Ρώσοι επιθεωρητές πραγματοποιούν πτήση παρατήρησης πάνω από Ελλάδα σε εφαρμογή της συνθήκης Open Skies

Πτήση ρωσικών αεροσκαφών  πάνω από την Ελλάδα  πραγματοποιείται από σήμερα και μέχρι την 12η  Φεβρουαρίου, λόγω της συνθήκης «ανοικτοί ουρανοί». Το αεροσκάφος από την Ρωσία απογειώνεται και προσγειώνεται από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και υλοποιεί  πτήση επί της συμφωνημένης διαδρομής με  την ελληνική πλευρά, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Την διαδικασία αυτή επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής του  Κέντρου μείωσης των Πυρηνικών Κινδύνων , Sergei Ryzhkov.

« Η  πτήση παρατήρησης θα περιλαμβάνει μέγιστο εύρος  πτήσεως έως 1.010 χιλιόμετρα για την χρονική περίοδο από  8-12 Φεβρουαρίου 2016, από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου»,  είπε ο Ryzhkov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ρωσικά αεροσκάφη θα πετάξουν σε προκαθορισμένα όρια και παρατηρούμενη πλευρά , ενώ  Έλληνες ειδικοί εμπειρογνώμονες θα ευρίσκονται  επί του σκάφους , για να  ελέγχουν  την πλήρη  εφαρμογή της  ορθής καταγραφής των αισθητήρων και την  πλήρη συμμόρφωση των  διατάξεων που προβλέπονται από την  σύμβαση.

«Η εφαρμογή των πτήσεων παρατήρησης στο πλαίσιο της συμφωνίας «Open Skies»,  προωθεί την  δημοσιότητα και την διαφάνεια στις στρατιωτικές δραστηριότητες των κρατών μερών. Αυτή  είναι η δεύτερη πτήση παρατήρησης ρωσικών αεροσκαφών πάνω από την Ελλάδα», είπε ο  Ryzhkov.

Η Συνθήκη Ανοικτών Ουρανών υιοθετήθηκε από τα 27 κράτη-μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) το 1992 στο Ελσίνκι. Στόχος  είναι η ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης των χωρών μελών. Τώρα τα μέρη της συνθήκης «Open Skies» έχουν γίνει  34 . Η Ρωσία επικύρωσε την συμφωνία  αυτή στις 26  Μαΐου του 2001.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Πτήσεις Ρώσων εμπειρογνωμόνων της συνθήκης Open Skies πάνω από την Ελλάδα, είχαμε αναφέρει ότι η πρώτη  ρωσική πτήση πάνω από την χώρα από ρωσικό αεροσκάφος An-30 έγινε πέρυσι τέτοιο καιρό.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ,  ένα  ελληνικό  αντίστοιχο αεροσκάφος πραγματοποίησε το 2014, πτήσεις πάνω από την αχανή ρωσική επικράτεια.

Λόγω των « δυνατοτήτων» αυτού του τύπου των αεροσκαφών, οι «ευαίσθητες» υποδομές μιας χώρας, καθώς  και τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών κρίσιμων υπηρεσιών,  « απενεργοποιούνται», για κάποιο διάστημα , για  «φόβο των Ιουδαίων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...