Κόσμος

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Τουρκία ετοιμάζει τον πληθυσμό της για ενδεχόμενη επίθεση στην Συρία

Η έντονη αντι-ρωσική εκστρατεία ενημέρωσης που ξεκίνησε από την Τουρκία, αποτελεί προοίμιο για επικείμενη επίθεση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Συρία, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών.

Αυτή η κίνηση επιβεβαιώνει την προετοιμασία των πολιτών της χώρας για   στρατιωτικές επιχειρήσεις  στο συριακό έδαφος. Οι τουρκικές αρχές έχουν καταφύγει και παλιότερα  σε τέτοιες μεθόδους, κατέληξε η Μόσχα, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Κατά την άποψή μας η επίσημη  γραμμή της τουρκικής  πολιτικής  με την εξαπόλυση μεγάλης  αντι-ρωσικής προπαγάνδας καταδεικνύει ότι η πολιτική  των μέσων ενημέρωσης  της χώρας δεν είναι παρά μια προετοιμασία του τουρκικού πληθυσμού, για εντατικές  στρατιωτικές επιχειρήσεις  στο έδαφος ενός  κυρίαρχου κράτους όπως είναι το συριακό . Θυμηθείτε πως οι τουρκικές αρχές κατέφυγαν σε μια παρόμοια  ρητορική σχετικά με το  «Θέμα των Τουρκομάνων», την παραμονή της επίθεσης  τουρκικών αεροσκαφών σε  ρωσικό  βομβαρδιστικό Su-34  στον εναέριο χώρο της Συρίας στις 24 Νοεμβρίου του περασμένου έτους », καταλήγει  το επίσημο ρωσικό  έγγραφο.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: ΕΚΤΑΚΤΟ! Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: «Πιστεύουμε ότι η Τουρκία θα εισβάλει στην Βόρεια Συρία», είχαμε προειδοποιήσει ότι σύμφωνα με  πληροφορίες της  ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GRU), υπάρχουν έντονα  σημάδια, τα οποία  «προσδιορίζουν»  τις μυστικές προθέσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να εισέλθουν εντός του συριακού εδάφους.

Δεν γνωρίζουμε ποιες είναι πραγματικά οι προθέσεις της Άγκυρας στην Συρία. Πιθανόν οι Τούρκοι να εκτελούν ακόμη και αντιπερισπασμό με σκοπό να «αιφνιδιάσουν» σε άλλο σημείο.

Ίσως στα Στενά του Βοσπόρου , είτε ακόμη και στο Αιγαίο Πέλαγος. Το σίγουρο είναι ότι η τουρκική ηγεσία «πιέζεται» να βρει διέξοδο στην κατάσταση που η ίδια δημιούργησε στο εσωτερικό της χώρας,  με τον πόλεμο εναντίον των Κούρδων και τα «αυτοκρατορικά σχέδια» της διεθνώς .

Όσο για την Σαουδική Αραβία και μια πιθανή αποστολή δυνάμεων στην Συρία, αυτή πιθανόν να αποτελεί «κομμάτι» στο ίδιο σχέδιο παραπλάνησης της Μόσχας για την Συρία. Όλα όμως τα δεδομένα δείχνουν ότι θα έχουμε εξελίξεις λίαν συντόμως.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ