Κόσμος

Ρωσικός ταχύπλοος «φονιάς» των εχθρικών υποβρυχίων ετοιμάζεται για μελλοντική δράση

Το σχεδιαστικό Γραφείο «Almaz» παρουσίασε  στην ιστοσελίδα του το  νέο σχετικά μικρό   ανθυποβρυχιακό πλοίο, το οποίο τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει τον «κυνηγό» των εχθρικών υποβρυχίων της δύσης σύμφωνα με δημοσίευμα.

Το IPC έχει σχεδιαστεί για να εκτελέσει μια ποικιλία αποστολών κυρίως ανθυποβρυχιακού πολέμου. Είναι σχεδιασμένο για να καταστρέφει υποβρύχια, μονάδες επιφάνειας και εναέριους στόχους , καθώς και εγκαταστάσεις  στην ξηρά αλλά και στρατιωτικό προσωπικό .

Η  μεγάλη ταχύτητα που αναπτύσσει το εν λόγω πλοίο στην περιοχή θα  του επιτρέψει  να πραγματοποιήσει αποτελεσματικότερα την προστασία των ρωσικών μονάδων επιφανείας, καθώς  και την εξασφάλιση των  θαλάσσιων συνόρων της Ρωσίας .

Με εκτόπισμα 1300 τόνων, μήκος 75 μέτρα και πλάτος 13 μέτρα, το ανθυποβρυχιακό πλοίο, είναι ικανό  να αναπτύξει μια μέση ταχύτητα 25-30 κόμβων. Η μέγιστη αυτονομία του πλοίου θα είναι περίπου 2.500 χιλιόμετρα.

malyiy-300x180

Έχει αυτονομία  15 ημερών , και θα διαθέτει πλήρωμα 60 ατόμων.

Επί του σκάφους θα εγκατασταθεί πυροβόλο  AK-176MA 152 χιλιοστών ,   πυραυλικό  αντιαεροπορικό σύστημα μέσω πυργίσκου με πυραύλους  ZM-37 και  RZRK "Igla". Επιπλέον, θα εγκατασταθούν  2 βαριά πολυβόλα 12,7 χιλιοστά για την εγγύς αντιαεροπορική προστασία .

Επίσης με σκοπό την εξουδετέρωση υποβρυχίων και στόχων επιφανείας  έχει προγραμματιστεί η εγκατάσταση τορπιλών PU 8, 48 τορπιλών  ή πυραύλων  90R , καθώς και αντι-υποβρυχιακών πυραύλων  RSL-60.

Επίσης  το πλοίο θα  διαθέτει ηλεκτροπτικό σύστημα BPL "Horizon". Το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα ηλεκτρονικά και  συστήματα σόναρ , καθώς και συστήματα  επικοινωνιών.

Σε γενικές γραμμές,  το πλοίο CMDB "Almaz" θα είναι ένα  εξαιρετικά πολυλειτουργικό μικρό ανθυποβρυχιακό πλοίο, το οποίο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, ενός «υβριδικού πολέμου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης