Αρχείο

Πούτιν και Ομπάμα έχουν αποφασίσει για το μέλλον της Συρίας αφήνοντας την Τουρκία «έξω» από τα σχέδια αυτά

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων INTERFAX.RU, οι Πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ συζήτησαν σήμερα Κυριακή τηλεφωνικώς  την κατάσταση στην Ουκρανία, ιδίως στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας του  Μινσκ, αλλά και την κατάσταση στην Συρία .

Ο  Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με ΜΜΕ και στις  δύο χώρες,  συζήτησαν για αρκετή ώρα , ενδεικτικό της έκρυθμης κατάστασης ειδικά στην Συρία.  Σημειώνεται ότι η συνομιλία ξεκίνησε μετά από  προτροπής της  αμερικανικής πλευράς.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε για άλλη μια φορά την σημασία της δημιουργίας ενός κοινού μετώπου κατά της τρομοκρατίας με την κατάργηση δύο συνασπισμών κατά του ISIS και την δημιουργίας ενός ενιαίου  , σύμφωνα με το  Κρεμλίνο.

Επίσης ο Πούτιν ζήτησε την  εγκαθίδρυση σταθερών σχέσεων επικοινωνίας μεταξύ των υπουργείων άμυνας της Ρωσίας και των ΗΠΑ, με σκοπό την διεξαγωγή ενός συστηματικού  και επιτυχή αγώνα κατά του ISIS  και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Συμφωνήθηκε  επίσης οι δύο χώρες να εντείνουν την συνεργασία τους  μέσω της διπλωματικής οδού  και άλλων φορέων,   προκειμένου να εφαρμοστούν  όσα  υιοθετήθηκαν στην κοινή δήλωση για την Συρία στο Μόναχο ,  ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όπως σημειώνεται από την ρωσική  υπηρεσία Τύπου, και οι δύο πλευρές έδωσαν  θετική αξιολόγηση στα αποτελέσματα της συνάντησης της Διεθνούς Ομάδας της Συρίας Υποστήριξης της Συρίας  στο Μόναχο στις 11 - 12 Φεβρουαρίου.

Εκεί επιβεβαιώθηκαν οι  αρχές και οι  διατάξεις του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 2254, τόσο από την άποψη των ανθρωπιστικών πτυχών, όσο  και από  την ανάπτυξη των μεθόδων και των τρόπων για τον τερματισμό του πολέμου  και την προώθηση  μιας πραγματικής πολιτικής διαδικασίας .

Αυτό  που έγινε κατανοητό είναι ότι στο συνέδριο του Μονάχου αποφασίσθηκε  το μέλλον της Συρίας από τις ΗΠΑ και την Ρωσία και προφανώς η Τουρκία έμεινε έξω από τα σχέδια αυτά.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο ( ΕΚΤΑΚΤΟ! Τουρκία και Σαουδική Αραβία θα πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Σαουδαραβικά τεθωρακισμένα ετοιμάζονται να εισβάλουν στην Συρία!), είχαμε αναφέρει για τον στρατιωτικό άξονα  της Άγκυρας και του Ριάντ .

Η «ευθυγράμμιση» του Τούρκου ΑΓΕΕΔ  Στρατηγού  Hulusi Akar με τον ομόλογο του στην Σαουδική Αραβία αποτελεί πονοκέφαλο για τις ΗΠΑ , λόγω των επιδιώξεων της Τουρκίας στην Βόρειο Συρία.

Αυτές τις εξελίξεις θέλουν να προλάβουν οι Πούτιν και Ομπάμα για τα δικά τους και μόνο συμφέροντα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης