Εθνικά θέματα

Ποπόσκι: Δεν συμφέρει ούτε σε μας να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο πάρκιγνκ προσφύγων και μεταναστών

«Δεν μας συμφέρει να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο πάρκινγκ προσφύγων και μεταναστών», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο Nikola Poposki, υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, σήμερα, Τετάρτη.

Αναλυτικότερα... ο Poposki υπογράμμισε ότι η ΠΓΔΜ δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί σε καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών, ενώ σημείωσε ότι η χώρα του έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, με την ενίσχυση των ελέγχων σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές στα σύνορα με την Ελλάδα και με την ανθρώπινη αντιμετώπιση προς τους πρόσφυγες κατά τη διέλευσή τους μέσω της ΠΓΔΜ.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως τα Σκόπια επιθυμούν μια συνολική λύση για την αντιμετώπιση της προσφυγική κρίσης, μέρος της οποίας πρέπει να αποτελέσει και η Ελλάδα και προσέθεσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχτεί μονομερείς λύσεις.

Στη συνέχεια κατέστησε σαφές πως σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει στην ΠΓΔΜ «να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο πάρκινγκ προσφύγων και μεταναστών», καθώς, όπως είπε, η χώρα του διατηρεί ισχυρές οικονομικές σχέσεις με την Ελλάδα και έχει καταβάλει προσπάθειες για την ενδυνάμωση της συνεργασίας και της οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, η οποία, συμπλήρωσε, δεν πρέπει να απειληθεί από άλλους παράγοντες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...