Εκκλησία

Πενθήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Σμύρνη

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος ξεκίνησε την  εβδομαδιαία περιοδεία του στην Σμύρνη, μια πόλη που ευρίσκεται σε μικρασιατικά παράλια και κάποτε ήταν γεμάτη από Έλληνες κατοίκους.

Η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος επιθεωρεί πολλές  ορθόδοξες εκκλησίες της περιοχής αυτής , είναι πολύ σημαντική για την περιοχή,  για αυτό και θα συγκαλέσει  μια συνέλευση των κληρικών  στη Σμύρνη κατά την διάρκεια της επίσκεψης του.

Ο Πατριάρχης συνοδεύεται από Αρχιμανδρίτες  από διάφορες ορθόδοξες εκκλησίες, καθώς και μια μεγάλη ομάδα των Ορθοδόξων πιστών από την Τουρκία και το εξωτερικό.

Η διαδρομή του περιλαμβάνει διαθρησκευτικές εκδηλώσεις διαλόγου, όπως τελετές δενδροφυτεύσεις σε τζαμιά ,  και  επίσκεψη σε μία οικία η οποία θεωρείται ιερή από τους Αλεβίτες .

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί επίσης σε μια  τελετή προς τιμήν της  Παναγίας της Παραμυθιάς, μια εικόνα που ήρθε από την Ελλάδα και  το Άγιο Όρος, έναν από τους πιο ιερούς τόπους της Ορθοδοξίας, στην Εκκλησία του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, μια εκκλησία που ονομάζεται έτσι  από τον   πρώτο χριστιανό Επίσκοπο  Σμύρνης , κατά τον δεύτερο αιώνα.

Ο προκαθήμενος της ορθοδόξου εκκλησίας  θα χοροστατήσει σε πολλές λειτουργίες σε Ι.Ναούς στην Σμύρνη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Η διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια Χάρις Αλεξίου, απόγονος  οικογένειας Ελλήνων που ζούσαν στην Σμύρνη, κλήθηκε προσωπικά από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη Σμύρνη, και  θα συμμετάσχει σε μια συναυλία το Σάββατο προς τιμήν του . Ο Πατριάρχης θα παραστεί επίσης ένα συμπόσιο για τους Αγίους της περιοχής πέριξ της πόλης της Σμύρνης.

Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως  παρακολουθεί κάθε χρόνο για πέντε ημέρες θείες  λειτουργίας στην περιοχή της  Σμύρνης, μια περιοχή που έσφυζε από τον  ελληνικό πληθυσμό πριν από την καταστροφή και την  ανταλλαγή των πληθυσμών το 1920 μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Η Σμύρνη παραδόξως βλέπει πρόσφατα μια αναβίωση της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η πόλη αυτή  ήταν μία από τις ακμάζουσες πόλεις της Ανατολικής Μεσογείου, την εποχή δε του 1920 την ονόμαζαν το Παρίσι της Ανατολής. Ο πόλεμος, η προδοσία των ξένων δυνάμεων , οι ελληνικές αστοχίες , και κυρίως ο διχασμός επέτρεψαν στο Κεμάλ να προελάσει και να την καταλάβει βάζοντας της φωτιά .

Η Σμύρνη  θα είναι συνδεδεμένη πάντα με ένα αποτρόπαιο και απάνθρωπο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας από τους Τούρκους οι οποίοι  σκότωσαν χιλιάδες Έλληνες , διαπράττοντας εθνοκάθαρση.

Τα ίδια ακριβώς πράττουν σήμερα και στην πόλη Τσίρζε στην Ανατολική Τουρκία , στην οποία σκοτώνουν ακόμη και τα σκυλιά. Μια ζωή Τούρκομογγόλοι και κυρίως βάρβαροι .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...