Κόσμος

«Πανευτυχής» δηλώνει ο πάπας Φραγκίσκος για την συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας, στην Κούβα

«Είμαι πανευτυχής», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος στην εφημερίδα Corriere della Sera, ενόψει της συνάντησής του με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο στην Κούβα, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου.

«Άφησα τα πράγματα να εξελιχθούν. Εγώ είπα μόνον ότι ήθελα να συναντήσω και να αγκαλιάσω και πάλι τους ορθόδοξους αδελφούς μου. Μόνον αυτό. Οι μυστικές διαπραγματεύσεις διήρκεσαν δύο χρόνια, υπό τον συντονισμό ικανών επισκόπων. Από την πλευρά των Ορθοδόξων ασχολήθηκε με αυτές ο Ιλαρίωνας, ο οποίος, εκτός από ικανός, είναι και καλλιτέχνης, μουσικός. Τα ετοίμασαν όλα οι επίσκοποι», δηλώνει ο ποντίφικας στην Corriere della Sera.

Ο Αργεντινός πάπας προσθέτει ότι «η Ρωσία μπορεί να προσφέρει πολλά» και επανέρχεται σε προηγούμενες δηλώσεις του περί «Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου ο οποίος εξελίσσεται τμηματικά»: «βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος. Πως γίνονται οι πόλεμοι; Δρώντας πάνω στην οικονομία, με την διακίνηση των όπλων και πολεμώντας τον κοινό μας οίκο, που είναι η φύση», λέει ο Φραγκίσκος.

Στη συνομιλία του με τον συντάκτη της ιταλικής εφημερίδας, ο πάπας αναφέρεται και στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και στον αραβικό κόσμο, τονίζοντας:

«Σε ότι αφορά την Αραβική Άνοιξη και το Ιράκ μπορούσε να καταλάβει έγκαιρα κανείς τι θα μπορούσε να συμβεί. Και υπήρξε εν μέρει μια σύγκλιση των αναλύσεων που είχαν κάνει η Αγία Έδρα και η Ρωσία. Μια μερική σύγκλιση, καλό είναι να μην υπερβάλλουμε, διότι η Ρωσία έχει τα συμφέροντά της».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ