Κόσμος

Ο Τζώρτζ Σόρος έκανε ωμή παρέμβαση στις εκλογές της ΠΓΔΜ «απειλώντας» παράλληλα για ταραχές

Μεγάλη  εμμονή με την Ρωσία και προσωπικά με τον Ρώσο Πρόεδρο Β.Πούτιν έχει ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζώρτζ Σόρος.

Ο ίδιος στην κυριολεξία μισεί την χώρα αυτή  διότι  του «χάλασε» τα σχέδια του  στην Ευρώπη,  τα Βαλκάνια και ειδικά στην ΠΓΔΜ, αναφέρει σχετικό  δημοσίευμα.

Ο Σόρος λοιπόν δήλωσε ότι  η πολιτική ανάπτυξη στα Βαλκάνια  μπορεί να συγκριθεί μόνο με την κατάσταση στην Ουκρανία .

Ο Αμερικανός χρηματιστής και επενδυτής Τζορτζ Σόρος δήλωσε ότι η Ρωσία έχει μικρότερη επιρροή στα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων. Εάν   το πιστεύει  αυτό είναι βαθιά "νυχτωμένος", δηλώνουν έγκυροι αναλυτές από την Ρωσία .

"Μπορείτε να συγκρίνετε τις πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία, με την κατάσταση στα Βαλκάνια. Η Ρωσία  έχει  όλο και μικρότερη  επιρροή," είπε ο ίδιος.

Ως παράδειγμα, ο Σόρος ανέφερε τις αντικυβερνητικές ταραχές στην πΓΔΜ το 2015. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα γεγονότα αυτά  μπορούν να συγκριθούν με τα γεγονότα στην Ουκρανία το 2014, αλλά στην κρίσιμη αυτή  κατάσταση αποδείχθηκε  σωτήρια η    επιρροή της Ευρώπης.

"Κάτω από την επίδραση της Ευρώπης η ΠΓΔΜ είναι  σε θέση να αποδείξει ότι είναι μια δημοκρατική κυβέρνηση η οποία δύναται   να διεξαγάγει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές»,  τόνισε  ο Σόρος.

Ο νους του είναι στις εκλογές για ευνόητους λόγους.

Πρόκειται για μια ωμή παρέμβαση στην νυν κυβέρνηση της χώρας, η οποία ετοιμάζεται να διεξάγει εκλογές  κάτω από την « κατηγορία» ότι πρόσκειται  φιλικά στην Ρωσία.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο μεγαλοεπιχειρηματίας «διεισδύει» με προκλητικότατο τρόπο στα εσωτερικά μιας χώρας . Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν υπογραφεί η συμφωνία οικονομικής ένωσης ΗΠΑ και ΕΕ, από μεγαλοκαρχαρίες τύπου Σόρος στην ΕΕ.

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο (  Αμερικανοί εμπειρογνώμονες: «Ο Σόρος χρηματοδοτεί την οργάνωση HRW για την προώθηση των προσωπικών του στόχων»), είχαμε αναφέρει ότι ο «γνωστός»  δισεκατομμυριούχος Τζώρτζ Σόρος ,  χρησιμοποιεί ένα ευρύ δίκτυο  μη κυβερνητικών οργανώσεων για να αποσταθεροποιήσει  καθεστώτα ανά τον κόσμο,  αναφέρουν Αμερικανοί ειδικοί αναλυτές

Αμερικανός  πολιτικός επιστήμονας προειδοποίησε επίσης ότι ο «γνωστός» δισεκατομμυριούχος δεν είναι αξιόπιστος για την  «φιλανθρωπία του», διότι δια μέσου αυτής προωθεί «πολύχρωμες  επαναστάσεις» , αλλαγές  καθεστώτων μαζί με την  κουλτούρα των ναρκωτικών. Αυτό επιδιώκει και στην προκειμένη περίπτωση στην ΠΓΔΜ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...