Κόσμος

Ο συριακός στρατός ανέλαβε σχεδόν τον έλεγχο του συνόλου των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία!

Από την αρχή της μεγάλης κλίμακας επίθεσης του συριακού στρατού  στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Λατάκειας τον  Οκτώβριο του 2015, η  103η Ταξιαρχία της Δημοκρατικής Φρουράς του συριακού Στρατού  εστίασε τις προσπάθειές της για την επιστροφή του ελέγχου επί των σημείων διέλευσης των συνόρων κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία και στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η  103η Ταξιαρχία προωθήθηκε στα  κύρια οχυρά των μαχητών στην Λατάκια, καταλαμβάνοντας στρατηγικές θέσεις και  χωριά που δεσπόζουν στα σύνορα με την Τουρκία .

Η προώθηση των συριακών δυνάμεων  μέσα από τις ορεινές περιοχές της επαρχίας ήταν, χωρίς αμφιβολία, είναι δύσκολο εγχείρημα , αλλά η Ταξιαρχία  κατάφερε να διατηρήσει ένα ικανοποιητικό ρυθμό προέλασης και τώρα  υλοποιεί εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας  κατά των ισλαμιστών ανταρτών της «Dzhabhat An-Nusra» ( συριακό παρακλάδι του "Αλ-Κάιντα") και του  «Ελεύθερου συριακού Στρατού» (FSA).

Την Πέμπτη και την Παρασκευή  η 103η ταξιαρχία , σε συνεργασία με τις μονάδες πεζοναυτών «γεράκια της ερήμου», κατέλαβε  επιτέλους τις τελευταίες κορυφές του Κουρδικού Όρους  Jabal al-Akrad , το οποίο  την  χώριζε  από τις συνοριακές διαβάσεις κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Τα συριακά στρατεύματα πλησιάζουν τα τελευταία σύνορα και οικισμούς, καταλαμβάνοντας όλες τις θέσεις για την τελευταία επίθεση στην περιοχή  Αιν  Αλ-Μπάιντα, και μια σειρά από άλλες περιοχές, που ανοίγουν τον δρόμο για τον έλεγχο των συνόρων με την Τουρκία .

Τώρα , οι συριακές δυνάμεις ευρίσκονται μόλις 3 χιλιόμετρα νότια των τουρκικών συνόρων και προετοιμάζονται  για την μάχη των συνοριακών διαβάσεων που ελέγχονται από τους αντάρτες στην επαρχία της Λατάκια.

ΟΙ Τούρκοι βρίσκονται στην κυριολεξία με την «πλάτη στον τοίχο» σε σχέση με τα σχέδια τους για χερσαία εισβολή στην Συρία. Την ίδια στιγμή ο τουρκικός τύπος αναφέρει την άφιξη 4 Σαουδαραβικών μαχητικών αεροσκαφών F-15  στην βάση του Ιντισρλίκ.

Τούρκοι και Σαουδάραβες σε περίπτωση που εισβάλουν στην Συρία , θα καταδικαστούν αρχικά για εισβολή σε κυρίαρχο κράτος , δεχόμενοι ταυτόχρονα την τεράστια ισχύ πυρός του ρωσικού στρατού στην περιοχή της Λατάκιας.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...