Κόσμος

Ν. Μεντβέντεφ: Ετοιμαστείτε για έναν ακόμα «πόλεμο στη Γη» αν στείλετε στρατεύματα στη Συρία.

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός προειδοποιεί ΗΠΑ και Σαουδάραβες για έναρξη «διαρκούς πολέμου» με αφορμή την Συρία

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός M Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι η αποστολή ξένων στρατευμάτων στην Συρία θα  εξαπολύσει «έναν ακόμα πόλεμο στην Γη».

Η προειδοποίηση του ίδιου ακολουθεί  τις  όλο και πιο επιθετικές  δηλώσεις που έγιναν από την Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, για την πρόοδο των επιθέσεων του συριακού στρατού στο Χαλέπι, αναφέρει δημοσίευμα.

«Όλες οι πλευρές πρέπει να υποχρεωθούν  να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αντί να εξαπολύουν  έναν ακόμη πόλεμο στην Γη», δήλωσε  ο Μεντβέντεφ  στην εφημερίδα Handelsblatt σε συνέντευξη  του .

«Κάθε είδους χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία κατά κανόνα, θα οδηγήσουν  σε διαρκή πόλεμο. Κοιτάξτε τι συνέβη στο Αφγανιστάν και μια σειρά από άλλες χώρες. Δεν είμαι καν ούτε πρόκειται να κάνω τα ίδια στην «φτωχή»  Λιβύη», συνέχισε ο ίδιος.

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις από την Σαουδική Αραβία , η οποία ανακοίνωσε  ότι είναι  έτοιμη να στείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία, σε συνεργασία με την  Ουάσιγκτον .

«Οι Αμερικανοί και οι Άραβες εταίροι μας πρέπει να σκεφτούν  καλά.  θέλουν ένα μόνιμο πόλεμο; Μήπως νομίζουν ότι μπορούν πραγματικά να κερδίσουν  γρήγορα; Είναι αδύνατον, ιδιαίτερα στον αραβικό κόσμο. Εκεί ο  καθένας παλεύει ενάντια σε όλους  », πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε την παραμονή της συνεδρίασης της Διεθνούς Ομάδας για την  Συρία στο Μόναχο, όπου η παύση των εχθροπραξιών στην Συρία αποτέλεσε  το  κορυφαίο θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στη Συρία είναι στο «κόκκινο», καθώς οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν κάνει προόδους στην  πόλη του Χαλεπίου, στην οποία έχουν καταλάβει  και ελέγχουν την μισή τουλάχιστον .

Η ίδια περιοχή έχει επίσης πλημμυρίσει με τρομοκρατικές ομάδες, οι οποίες αποτελούν στόχο της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Επίσης , κουρδικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει  πρώην στρατιωτική αεροπορική βάση από τους τζιχαντιστές κοντά στην τουρκο-συριακά σύνορα, σύμφωνα με πληροφορίες, με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών.

Η βάση βρίσκεται κοντά στην  πόλη Azaz στην επαρχία του  Χαλεπίου.

Σε σημερινό άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr,με τίτλο: «Όταν ξεκινήσει ο μεγάλος πόλεμος θα ξεχάσουν τελείως την Ελλάδα» (ΒΙΝΤΕΟ), αναφέραμε για την συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία .

Η Κριμαία θα αποτελέσει την βάση από την οποία θα μετακινηθούν ενδεχομένως οι ρωσικές δυνάμεις  στην Συρία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ