Εκκλησία

Ο Ρώσος Πατριάρχης έστειλε «μήνυμα» στην Δύση για την οικοδόμηση ενός νέου παγκόσμιου συστήματος

O Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κκ.  Κύριλλος εξήρε την συνάντηση  του με τον Πάπα στην Κούβα ως σημαντική στην συμβολή για την  διαμόρφωση της βάσης της ηθικής συναίνεσης για όλους τους ανθρώπους.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι οι Προκαθήμενοι  των δύο Εκκλησιών μπορούν να επιτύχουν  με  κοινή  προσπάθεια  με ευκολία τους στόχους αυτούς.

Η συνάντηση  των δύο Προκαθημένων η οποία  πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα και ήταν η πρώτη συνάντηση των επικεφαλείς των δύο μεγαλυτέρων  εκκλησιών, αναφέρει δημοσίευμα.

«Σκοπός της ήταν η οικοδόμηση ενός νέου παγκόσμιου πολιτισμού με βάση την ηθική συναίνεση και με σκοπό να  ξεπεραστεί η τρομοκρατία», είπε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών  κκ. Κύριλλος σε συνέντευξή του σε αμερικανικό ΜΜΕ, και η οποία  θα κυκλοφορήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε ένα νέο παγκόσμιο πολιτισμό που θα βασίζεται στην ηθική συναίνεση, καθώς πιστεύω ότι είναι δυνατόν, και   η υπό αυτήν την  έννοια, η  συνάντηση μου με τον Πάπα Φραγκίσκο  ήταν πολύ σημαντική ..» , δήλωσε ο  Πατριάρχης .

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο μεγαλύτερες εκκλησίες στον κόσμο, εκπροσωπούμενες από τους  δύο Προκαθημένους  συναντήθηκαν για να "συγχρονίσουν  τα ρολόγια τους", και να μιλήσουν για μερικά από αυτά τα θέματα, στα οποία ο καθένας  έχει  την δική του άποψη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να επιτύχουμε μια κοινή απάντηση στις νέες προκλήσεις , διότι ως  δύο συνομιλητές διαθέτουμε την ηθική συναίνεση και την πίστη στον Κύριο Ιησού Χριστό, στις εντολές του και στους νόμους του», είπε ο Πατριάρχης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ίδιες εντολές και  νόμοι  είναι παρούσες και στον μουσουλμανικό κόσμο, ακόμη και στον  κοσμικό ουμανισμό. Τουλάχιστον, στην  Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τόνισε  ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αναφερόμενος στην ηθική ως κάτι που δύναται  να περιορίσει τις ανεξέλεγκτες ορμές του ανθρώπου.

«Σήμερα, δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ηθική, από την άποψη του περιορισμού της ανθρώπινης ελευθερίας , δυστυχώς, κάποιοι συνεχίζουν να  κινούνται μακριά από ό, τι θεωρούσαμε ως οντολογικό επίπεδο. Εάν αυτή η υποβάθμιση συνεχιστεί,  κινδυνεύει ολόκληρη η ανθρωπότητα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε σε έναν  πλανήτη ο οποίος σπαράσσεται από βαθιές αντιφάσεις μη κατανοώντας το οντολογικό επίπεδο της ανθρώπινης  αξίας », συνέχισε ο ίδιος .

Ο Ρώσος Πατριάρχης σύμφωνα με ειδικούς επί των γεωπολιτικών θεμάτων , δέχθηκε την συνάντηση με τον Πάπα για να « ακούσει» και την άλλη πλευρά,  μη παραγνωρίζοντας όμως  τις θρησκευτικές διαφορές των δύο εκκλησιών.

Στην ουσία ο Πατριάρχης πασών των Ρωσιών  , ήθελε να στείλει ένα προσωπικό  μήνυμα στην νέα τάξη πραγμάτων,  ότι τα σχέδια της για  μείωση του  παγκόσμιου πληθυσμού,  και όλα τα υπόλοιπα,  είναι ανεφάρμοστα .

Διότι ένας πόλεμος και μάλιστα ένας παγκόσμιος  πόλεμος θα καταστρέψει τον πλανήτη ολοκληρωτικά , λόγω της θανατηφόρας τεχνολογίας των πυρηνικών η οποία αποτελεί την εγγύηση για αυτήν την καταστροφή. Όποτε αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι ο παγκόσμια νοοτροπία πράγμα δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο (Συνάντηση του Ρώσου Πατριάρχη με τον Πάπα με κοινή ανακοίνωση κατά της αλλοίωσης του χαρακτήρα της χριστιανικής Ευρώπης), τονίζαμε ότι οι δύο προκαθήμενοι αποκηρύσσουν από κοινού κάτι που  αποτυπώνεται και  πάνω στο χαρτί,  την  ανεξέλεγκτη εισβολή των μουσουλμάνων στην Ευρώπη , που αλλοιώνει την Χριστιανική Ευρώπη , την απο-χριστιανοποίηση  των Βρυξελλών αλλά και τα σύμφωνα συμβίωσης.

Η προσπάθεια αυτή   θα βοηθήσει στην ευρωπαϊκή αναγέννηση των χριστιανικών αξιών, οι οποίες  δημιούργησαν αυτό που σήμερα ονομάζεται Ευρώπη.

Κοινώς το «μήνυμα» ήταν προς όλους, και σήμαινε, ότι  ή «αλλάζετε ή  χανόμαστε όλοι μας ».

Ο δικός μας προβληματισμός πάντα θα παραμένει και θα είναι ίδιος προς όλες τις κατευθύνσεις; Είναι διατεθειμένος ο Πατριάρχης Μόσχας να ξεκινήσει, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη,  διαδικασίες ένωσης των Ορθοδόξων με τους αιρετικούς παπικούς; Μέχρι τώρα έδειχνε να κρατάει γερά προς την γνήσια συνέχιση της Ορθοδοξίας; Οι πιέσεις όμως είναι μεγάλες, θα αντέξει;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...