Εκκλησία

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας δεν ευλόγησε το κρέας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η νηστεία της Τετάρτης και της Παρασκευής ήταν πάντοτε ιδιαίτερα αυστηρή, ανάλογη της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας.

Όσοι την ακολουθούν δε θα πρέπει να καταναλώσουν κρέας, επίσης λάδι αλλά και οίνο.

Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής δεν ευλόγησε τα επτά καζάνια με βραστό που ετοίμασαν οι κάτοικοι στο λιμανάκι του Αγίου Χαραλάμπους, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους το πρωί της Τετάρτης.

«Δεν είναι σωστό να τιμάμε τον Άγιο ημέρα Τετάρτη και εμείς να έχουμε κρέατα, άσχετα εάν η πρωτοβουλία είναι ιδιωτική. Εάν με ρωτούσατε θα βρίσκαμε τη λύση. Αντί για κρέατα θα μπορούσαμε να είχαμε ψάρια και θα σας έδινα ευλογία».

Αυτά είπε στους πιστούς αμέσως μετά τη δοξολογία στο λιμανάκι του Αγίου Χαραλάμπους ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονας.

Ο Μητροπολίτης ζήτησε από τους πιστούς να μην καταναλώσουν το κρέας, αλλά να το πάρουν σπίτι και να το καταναλώσουν την επόμενη ημέρα.

https://youtu.be/jDj7zJjuu1E

xronos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...