Αρχείο

Ο Ερντογάν Απαιτεί την Παράδοση της Ελλάδας του Άσσαντ και του Πούτιν!!

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Την εμμονή της Μέρκελ να βλέπει τον Ερντογάν σαν μονόδρομο στη λύση του προσφυγικού, σίγουρα δεν μπορεί κανείς να της το απαγορέψει, αν και δεν αποτελεί  από τα δυνατά σημεία της πολιτικής της. Όμως όταν οι απαιτήσεις ξεφεύγουν από τα πλαίσια της λογικής τότε αρχίζει η κατάσταση να γίνεται προβληματική και να αποτελεί πολλαπλασιαστή προβλημάτων, παρά τρόπο επίλυσης τους. Ένας τέτοιος κίνδυνος φάνηκε ξεκάθαρα μετά τις χθεσινές συνομιλίες Μέρκελ – Ερντογάν, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος ουσιαστικά ζήτησε την παράδοση άνευ όρων της Ελλάδας του Άσσαντ, του Πούτιν, αλλά και όλο τον προϋπολογισμό της ΕΕ προκειμένου να συνεργασθεί στο προσφυγικό !!!!!!!!! και η Μέρκελ αντί να σηκωθεί να φύγει, δήλωσε αποτροπιασμό και τρόμο από τις Ρωσικές επιδρομές στη Συρία !!!!!!!!!!!!

Έτσι την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό ζήτημα επιδιώκουν η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος πρόεδρος Τ. Ερντογάν, ζητώντας τη συμμετοχή ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών δυνάμεων στη διαχείριση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. Εννοείται φυσικά ότι ανάμεσα στις δυνάμεις αυτές θα συμμετέχουν και οι Τούρκοι νομιμότατα με πολεμικά σκάφη στις περιπολίες στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, η Μέρκελ, μετά τις χθεσινές συναντήσεις στην Άγκυρα με τους Ερντογάν και Νταβούτογλου, δήλωσε ότι Τουρκία και Γερμανία θα ζητήσουν εντός της εβδομάδας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο ΝΑΤΟ, τη συμμετοχή της συμμαχίας για την καταπολέμηση των διακινητών κατά μήκος των τουρκικών συνόρων και θα συζητήσουν τις δυνατότητες και σε ποιο βαθμό μπορεί να βοηθήσει το ΝΑΤΟ, όσον αφορά την επιτήρηση στη θάλασσα, προκειμένου να υποστηριχθεί το έργο της Frontex και της τουρκικής ακτοφυλακής.

Επίσης, η Μέρκελ, η οποία δέχτηκε δριμεία κριτική από την αντιπολίτευση για το ταξίδι της στην Τουρκία, με επιχειρήματα που αφορούν κυρίως την απροθυμία της Άγκυρας να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, επέμενε στη θέση της ότι η Ευρώπη πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση που έχει λάβει για ποσοστώσεις στην υποδοχή των προσφύγων. Τόνισε πως αυτό το σύστημα πρέπει να διαμορφωθεί σύντομα, διότι «δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε από την Τουρκία να σταματήσει τις ροές και εμείς επί έξι μήνες να λέμε ότι θα συζητήσουμε το ζήτημα των ποσοστώσεων». Επίσης επεσήμανε ότι το ποσό των 3 δισ. που η ΕΕ έχει υποσχεθεί στην Τουρκία θα πρέπει να εκταμιευθεί το συντομότερο!!!!!!!!

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι συμφώνησαν σε μια σειρά από μέτρα ώστε να σταματήσει τη ροή των προσφύγων από τη Συρία, συμπεριλαμβανομένης μιας κοινής διπλωματικής πρωτοβουλίας για να σταματήσει η επίθεση κατά του Χαλεπίου, ενώ η Μέρκελ δήλωσε ότι δεν νιώθει μόνο αποτροπιασμό αλλά και τρόμο από τον πόνο που προκαλείται από τις ρωσικές αεροπορικές επιδομές στη Συρία.

Ο Νταβούτογλου, εξάλλου, είπε ότι θα ενημερώσει τις Βρυξέλλες την προσεχή εβδομάδα για τα αρχικά προγράμματα που σχεδιάζει η χώρα του, μόλις παραλάβει... εν τη παλάμη το ποσό των 3 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να ανακόψει τη μεταναστευτική ροή προς την Ευρώπη μέσω της Τουρκίας.

Θεωρούμε πως η Μέρκελ έχει χάσει κάθε έννοια του μέτρου και κινείται σε μια αδιέξοδη κατεύθυνση. Πραγματικά ανησυχούμε να την ακούμε να μιλάει για Ρωσικούς βομβαρδισμούς που προκαλούν τρόμο στη Συρία … Δηλαδή υπάρχουν καλοί και κακοί βομβαρδισμοί … και τελικά είναι καλές οι βόμβες των Τούρκων που σκοτώνουν ανελέητα τους Κούρδους στο εσωτερικό της αλλά και αυτές με τις οποίες βομβαρδίζει τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ. Άραγε είναι καλές οι βόμβες των ΗΠΑ που προκαλέσανε όλη αυτή την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και εμφανίσανε στο προσκήνιο τους δολοφόνους του ISIS, όπως άλλωστε το έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο Μπλέρ … Όσο για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει για άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσει ως καλοδεχούμενες όποιες συνεργασίες θα αφορούν μόνο τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας και μόνο αυτά. Κάθε άλλη περίπτωση θα θέσει σε σοβαρότατο κίνδυνο τα Εθνικά μας Συμφέροντα.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...