Εθνικά θέματα

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ο Τούρκος Μουφτής επανέλαβαν την υποστήριξη τους στην «επανένωση» της Κύπρου

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κκ Χρυσόστομος και ο Μουσουλμάνος Μουφτής  επανέλαβαν με δηλώσεις τους από κοινού,  την πλήρη υποστήριξή τους στις τρέχουσες συνομιλίες που αποσκοπούν στην  επανένωση της Μεγαλονήσου .

Οι ίδιοι μάλιστα τονίζουν ότι η κοινή  στάση τους για την ειρήνη χρησιμεύει ως ένα ισχυρό παράδειγμα συνεργασίας σε μια περιοχή όπου  συχνά τροφοδοτούνται  συγκρούσεις λόγω θρησκείας , αναφέρει  σχετικό δημοσίευμα .

Ο  Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος,  ο μουσουλμάνος  Μουφτής Ταλίπ  Αταλάι, ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών Ιωσήφ Σουέηφ και εκπρόσωποι από τη Καθολική και Αρμενική εκκλησία   δηλώνουν ότι  όλοι ενωμένοι  υποστηρίζουν τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για επανένωση στην Κύπρο, «μιλώντας» για  μια καλύτερη ευκαιρία για  την ειρήνη εδώ και δεκαετίες.

«Για το σύνολο της περιοχής που υποφέρει αυτή τη στιγμή, ελπίζουμε ότι μπορούμε να είμαστε ένα καλό παράδειγμα για όλους  'αυτούς», δήλωσε ο Αταλάι.

Οι  θρησκευτικοί ηγέτες έκαναν  τις δηλώσεις τους  μετά από συνάντηση με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ  Espen Barth Eide, ο οποίος τους επαίνεσε για την «ισχυρή ισχυρή θέληση» στον τομέα αυτό.

Ο Έιντε δήλωσε ότι πρέπει να εξάρουμε   την  αποφασιστική στάση των θρησκευτικών ηγετών , «ΔΙΟΤΙ σε διαφορετική  περίπτωση η Κύπρος θα ακολουθήσει το παράδειγμα πολλών  συγκρούσεων στην περιοχή, οι οποίες  μετατρέπονται  από πολιτικές σε θρησκευτικές και στρατιωτικές  συγκρούσεις».!!!!

Από ότι λοιπόν βλέπουμε το σχέδιο της δύσης , και ειδικά  των ΗΠΑ για συρρίκνωση , άλωση, και υποβάθμιση του ελληνισμού καλά κρατεί.

Η Κύπρος ένα πανάρχαιο ελληνικό νησί αποτελεί « στόχο» της Άγκυρας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το γιατί ακριβώς  όμως οι Αμερικανοί με αυτό το επαίσχυντο σχέδιο επανένωσης το δίνουν «δώρο» στον Ερντογάν, δεν είναι κατανοητό.  Τα ενεργειακά ζητήματα ή ακόμη άλλα πιθανά ανταλλάγματα δεν συμπληρώνουν  επαρκώς το  γεωστρατηγικό " πάζλ".

Η ουσία είναι ότι όλα βαίνουν καλώς για τους Τούρκους τόσο στο Αιγαίο με την παρουσία του ΝΑΤΟ , όσο και στην Κύπρο με την επανάληψη του σχεδίου Ανάν.

Την ίδια στιγμή ο τουρκικός στρατός ατιμώρητος από την διεθνή κοινότητα, σφάζει και  δολοφονεί Κούρδους αμάχους σε μια επανάληψη της «επαίσχυντης» ιστορικής ευθύνης που κουβαλά από το βάρβαρο παρελθόν του.

Όλα όμως στην ζωή έχουν ένα τέλος και το τέλος  της Τουρκίας θα είναι ακριβώς το αντίτιμο των πράξεων της διαχρονικά , βίαιο και αιματηρό.    Άλλωστε οι Ρώσοι, ως γνωστό  κατέρχονται στην περιοχή για τα δικά τους συμφέροντα,  και βιάζονται  να " τελειώνουν" μαζί τους μια για πάντα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ