Αρχείο

Ούγγροι – Σλοβένοι – Κροάτες - Τσέχοι σε «Πόλεμο» με την Ελλάδα

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Με σκοπό την δημιουργία προϋποθέσεων για μεταφορά των συνόρων της ΕΕ στα Σκόπια και αποκλεισμού της Ελλάδας από την Σέγκεν, προχωρούν σταθερά και ύπουλα ‘’εξαιρετικοί’’ εταίροι μας στην ΕΕ. Το πρώτο βήμα σε αυτή την προσπάθεια που συνεννοημένα γίνεται από  Ούγγρους, Σλοβένους, Κροάτες, Τσέχους και σε λίγο Βούλγαρους είναι η αποστολή αστυνομικών τους δυνάμεων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια για ενίσχυση των οργάνων ασφαλείας των Σκοπίων. Θα περιμέναμε λοιπόν να ακούσουμε κάποιο νούμερο που να δικαιολογεί την πολύκροτη βοήθεια που δηλώνουν ότι αποστέλλουν αυτές οι χώρες. Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι όλοι μαζί έχουν στείλει περίπου 100 συνοριακούς αστυνομικούς και κάτι λίγους σκύλους. Τι σημαίνει αυτό ; μα είναι πασιφανές ότι στόχος τους δεν είναι να ενισχύσουν τα Σκόπια αλλά να ασκήσουν πιέσεις προς την ΕΕ κατά της Ελλάδας, ώστε να βγει εκτός Σέγκεν. Αποτελεί μέρος μιας γενικότερης στάσης αυτών των χωρών κατά της Ελλάδας, κάτι που ζήσαμε επίσης έντονα κατά την κρίση του GREXIT το περασμένο καλοκαίρι. Μάλιστα τόσο πολύ θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις που γίνονται και γραφικοί, όταν στην Πράγα, άκουσον – άκουσον, για να ξεπροβοδίσουν αποστολή στα Σκόπια αποτελούμενη από 20 περίπου αστυνομικούς και 2 σκύλους κάνανε ολόκληρη τελετή που παρέστει ο Πρωθυπουργός της χώρας με μέλη του υπουργικού συμβουλίου, Πρέσβεις και διάφοροι χειροκροτητές ενώ ακολούθησαν και παρελάσεις λες και γιόρταζαν κάποια εθνική εορτή.

Έτσι χθες στην Πράγα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ (ΜΙΑ), έγινε χθες ειδική τελετή, παρουσία του πρωθυπουργού της Τσεχίας, Μπόχουσλαβ Σόμποτκα, του υπουργού Εσωτερικών, Μίλαν Χόβανετς, του αρχηγού της τσεχικής αστυνομίας, του πρέσβη της ΠΓΔΜ στην Πράγα και άλλων αξιωματούχων, για την αποστολή 27 αστυνομικών-συνοριοφυλάκων με δύο εκπαιδευμένους σκύλους στα σύνορα ΠΓΔΜ-Ελλάδας.

Είχε προηγηθεί δήλωση του Τσέχου πρωθυπουργού ότι αν η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία δεν καταφέρουν να μειώσουν τις προσφυγικές ροές, θα υπάρχει ανάγκη μέγιστης υποστήριξης στα σύνορα, τόσο στην ΠΓΔΜ, όσο και στη Βουλγαρία και στην Αλβανία.

Θεωρούμε όλο αυτό το σκηνικό ότι αποτελεί ένα καλοστημένο σχέδιο στο οποίο έχουν συμμαχήσει συγκεκριμένες χώρες κατά της Ελλάδος προκειμένου να την βλάψουν τόσο οικονομικά, όσο ηθικά και πολιτισμικά. Η Ελλάδα θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και έξυπνα σε όλα αυτά, βάζοντας τέλος στα σενάρια εξόδου από τη Σέγκεν. Με χαρά πληροφορηθήκαμε την άμεση εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις δράσεις των κοινοτικών συμφωνιών που έχει συνάψει η Ελλάδα. Πρέπει όλοι να θεωρήσουμε ότι η λύση του προσφυγικού αποτελεί εθνικό έργο και εθνικό στόχο και ότι οι εχθροί της Ελλάδας καραδοκούν. Όσο για τους Τσέχους και τα φιλαράκια τους την επόμενη φορά που θα στείλουν πέντε έξι αστυνομικούς στα Σκόπια να μην ξεχάσουν να καλέσουν και τον Ομπάμα στις ένδοξες τελετές αποχαιρετισμού !!!!!

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ