Εθνικά θέματα

Οι Τούρκοι θα στείλουν drones για να ελέγξουν τα απόβλητα των πλοίων στα Στενά του Βοσπόρου! Τι ετοιμάζουν πάλι;

«Παιχνίδια» και κόλπα οθωμανικού τύπου έρχονται πάλι σε ημερήσια διάταξη , για αυτό που ετοιμάζουν οι Τούρκοι στα Στενά του Βοσπόρου.

Προφανώς θέλουν να ανακαλύψουν την τέλεια  δικαιολογία  για προβούν στην απονενοημένη κίνηση να διακόψουν τον διάπλου των πλοίων, ή να τον  περιορίσουν αισθητά, χωρίς να βρεθούν αντιμέτωποι με ολόκληρη  την  διεθνή κοινότητα.  

O Μητροπολιτικός  Δήμος της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε  ότι η πόλη θα αναπτύξει μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης drones από τον   Μάρτιο για να αποτραπεί η περαιτέρω ρύπανση των Στενών του Βοσπόρου από τα παντός είδους πλοία , τα οποία διέρχονται , αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Για την ρύπανση του περιβάλλοντος χώρου των Στενών, ο  επικεφαλής του τμήματος ελέγχου του δήμου της Κωνσταντινούπολης , Μουσταφά Ταχμάζ , είπε ότι υπάρχει ήδη ένας μηχανισμός, ο οποίος  καταγράφει και φωτογραφίζει  τις κινήσεις  όλων των πλοίων, σε σχέση με την μεγάλη  ρύπανση που προκαλούν  στα Στενά. Τώρα  ο δήμος , τώρα  θα αρχίσει  να αναπτύσσει  και  μη επανδρωμένα αεροσκάφη για μια πιο αποτελεσματική εποπτεία.

Εμείς βάζουμε στοίχημα ότι την περισσότερη ρύπανση θα βρεθεί ότι βγάζουν τα ρωσικά πολεμικά πλοία , μετά από «έρευνες» των Τούρκων. Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς « Οθωμανική Αυτοκρατορία» με πρωταγωνιστές το ισλαμικό δίδυμο Ερντογά-Νταβούτογλου.

Όταν απαιτείται, θα υπάρχει  διενέργεια ελέγχου μέσω ελικοπτέρου στο πλαίσιο ενός προγράμματος. Από το Μάρτιο όμως , θα διεξάγονται εναέριες επιθεωρήσεις με την χρήση τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Κωνσταντινούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος  επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους  1 εκατομμυρίου δολαρίων  πέρυσι σε 90 πλοία , τα οποία ρύπαναν τα Στενά . Σύμφωνα με τον υπεύθυνου του Δήμου της πόλης , 55 χιλιάδες πλοία διέρχονται μέσω του Βοσπόρου, σε ετήσια βάση.

Επισημαίνεται ότι και στο παρελθόν μεθοδευμένα οι τουρκικές αρχές έχουν εκφράσει τους "φόβους"  τους ότι στην περιοχή των Στενών, από την οποία διέρχονται τα ρωσικά πολεμικά και εμπορικά πλοία τα οποία εφοδιάζουν τις ρωσικές δυνάμεις στην Συρία, έχει προκληθεί τεράστια ρύπανση.

Είναι γνωστό επίσης ότι η γεωπολιτική και στρατιωτική σημασία των Στενών από την εποχή της Αικατερίνης της Μεγάλης ,αποτελεί για την Ρωσία την μόνη εύκολα προσβάσιμη δίοδο στην Μεσόγειο θάλασσα και από εκεί σε Μέση  Ανατολή, Αφρική και Ινδικό Ωκεανό.

Επίσης και οι Κινέζοι θεωρούν την περιοχή αυτή «κομβική» στο νέο «δρόμο του Μεταξιού» που ετοιμάζουν . Τα κοιτάσματα της Κασπίας και η διακίνηση αγαθών θέλουν ελεύθερη δίοδο από την περιοχή αυτή στην οποία κάποτε υπήρχε η Βασιλεύουσα των πόλεων, η  Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία διαμέσου του Προέδρου Ερντογάν ετοιμάζει σχέδιο κατά το οποίο ετοιμάζεται νέα Διώρυγα παράλληλη με την ήδη υπάρχουσα φυσική .

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentaposatgma.gr, με τίτλο: Ετοιμάζεται το νέο Κανάλι της Κωνσταντινούπολης. Θα αποτελέσει αφορμή για το μεγάλο πόλεμο;, είχαμε αναφέρει τις λεπτομέρειες της κατασκευής και της οριοθέτησης των σχεδίων για το έργο του νέου  Καναλιού της Κωνσταντινούπολης.

Το έργο του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης πρόκειται να κατασκευαστεί στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, που συνδέει την Μαύρη Θάλασσα με την Θάλασσα του Μαρμαρά, και  οδηγεί στο Αιγαίο και την Μεσόγειο θάλασσα.

Σήμερα ένα μεγάλο μέρος του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταφέρεται μέσω δεξαμενόπλοιων, που διέρχονται τα Στενά των Δαρδανελλίων και του Βοσπόρου.

Αν λοιπόν κατασκευαστεί η εν λόγω διώρυγα, η Μόσχα φοβάται πως θα εκτιναχθούν τα τέλη διέλευσης, προκειμένου να αποσβεστούν τα έξοδα από αυτό το μεγάλο έργο.

Ο δεύτερος και μεγαλύτερος φόβος του Κρεμλίνου αφορά την μέγγενη στην οποία αναγκαστικά θα μπει ο ρωσικός στόλος, που βρίσκεται στον ναύσταθμο της Σεβαστούπολης, καθώς με την κατασκευή της διώρυγας αφενός ο χρόνος αντίδρασης του, και εξόδου του από τα Στενά, θα μειωθεί αισθητά, ενώ αφετέρου το ΝΑΤΟ μέσω της Τουρκίας, θα ελέγχει τις κινήσεις όλων των ρωσικών πολεμικών πλοίων, ακόμα και των υποβρυχίων.

Δηλαδή πάμε φουλ για ένοπλη σύρραξη Τουρκίας και Ρωσίας.....με μεγάλη ταχύτητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...