Αρχείο

Ξεκινά η συνεργασία στον αγροτικό τομέα μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδος !

Δυναμικά εισέρχεται ο ρωσικός παράγοντας και στον γεωργικό τομέα γεγονός το οποίο δίνει σίγουρα ώθηση  στην ιδιαίτερα  δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία.

Κατά την συνάντηση της ρωσικής και της ελληνικής πλευράς λόγω του εορτασμού του ρωσικού έτους στην Ελλάδα , Έλληνες αξιωματούχοι χαιρέτισαν την πρωτοβουλία για την δημιουργία του «οδικού χάρτη» της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της γεωργίας.

Κατά  την  διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δημιουργία  κοινών γεωργικών  βιομηχανικών επιχειρήσεων και η στενή συνεργασία στον τομέα της γεωργίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Υπουργείου Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναφέρει ο ρωσικός τύπος .

Η  συνάντηση μεταξύ του Διευθυντή του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας του ρωσικού Υπουργείου Artem Tsinamdzgvrishvili και του Γενικού  Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και  Ευρωπαϊκής διαχείρισης  του ελληνικού  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χαράλαμπου Κασίμη πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2016.

«Οι δύο πλευρές συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορά την  Ρωσο –Ελληνική συνεργασία στον τομέα της γεωργίας, ειδικότερα, στο εμπόριο των γεωργικών προϊόντων και στην ενδεχόμενη δημιουργία κοινών γεωργικών  επιχειρήσεων στην Ρωσία», ανέφερε η κοινή ανακοίνωση .

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η ελληνική πλευρά  επιβεβαίωσε  την πρόθεσή της να επεκτείνει την συνεργασία αυτή σε όλους αυτούς τους τομείς,  και χαιρέτισε την πρωτοβουλία για την επανεκκίνηση των εμπορικών δραστηριοτήτων βήμα-βήμα στον  αγροτικό τομέα, δίνοντας ελπίδα σε χιλιάδες Έλληνες αγρότες .

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: ΑΝΑΣΑ! Ρωσία και Ελλάδα σε αγαστή συνεργασία και στον σημαντικότατο τομέα της ελαφράς βιομηχανίας, είχαμε αναφέρει πρώτοι από όλους,  την προσέγγιση και διείσδυση της Μόσχας στην Ελλάδα στον τομέα της ελαφράς βιομηχανίας  . Είναι γνωστό ότι τα ελληνικά προϊόντα  προτιμώνται στην ρωσική αγορά λόγω ασυναγώνιστης ποιότητας.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι εδώ και μήνες, Ρώσοι ειδικοί θα πραγματοποιούν  ελέγχους  στην Ελλάδα, αλλά και στην Ουγγαρία . Σκοπός είναι  η αναζήτηση τρόπου επανέναρξης του εμπορίου με τους χώρες αυτές, λόγω των ανόητων κυρώσεων της ΕΕ στην Ρωσία.

Τώρα από ότι διαφαίνεται η λύση για να ξαναδουλέψουμε με την αχανή ρωσική αγορά είναι η δημιουργία μεικτών επιχειρήσεων με σκοπό να ξεπεραστεί «σκόπελος» των Βρυξελών .

Η ουσία είναι ότι η ελληνική γεωργία μόνο με εξαγωγές στο εξωτερικό θα βοηθήσει την χώρα και την οικονομία και κυρίως τους αγρότες να επιζήσουν από την λαίλαπα των μνημονίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ