Κόσμος

ΝΑΤΟ: Σήμερα στο Αιγαίο τα πλοία της SNMG2 - αναλαμβάνουν δράση άμεσα

Γράφει η ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ

Ο κύβος ερρίφθη! Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr τα ΝΑΤοϊκά πλοία λαμβάνουν τώρα την εντολή να καταπλεύσουν σήμερα στο Αιγαίο και να αναλάβουν δράση, πριν ακόμα ολοκληρωθεί και συμφωνηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο.
Πρόκειται ουσιαστικά γι αυτό που αποκαλείται ως "επίδειξη σημαίας" του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, και έχει στόχο να υποδηλώσει σαφώς την ισχύ της Συμμαχίας στον Ευρωπαϊκό νότο.

Οι τέσσερις φρεγάτες και το πλοίο γενικής υποστήριξης που αποτελούν την ΝΑΤΟϊκή αρμάδα, βρίσκονταν στα ανοιχτά της Κρήτης και από ώρα σε ώρα θα βάλουν ρότα προς την οριογραμμή που χωρίζει Ελλάδα και Τουρκία.

Η απόφαση λήφθηκε καθώς φαίνεται ότι θα πάρει χρόνο η έγκριση των επιχειρησιακών λεπτομερειών που θα καθορίσουν όμως την αποστολή. Έτσι τα πλοία του ΝΑΤΟ θα καταπλεύσουν στο Αιγαίο για να "χαρτογραφήσουν" την περιοχή και να εξετάσουν πιθανά σενάρια ενεργειών.

Παράλληλα μέχρι τέλος του μήνα προετοιμάζεται το επιχειρησιακό σχέδιο που θα πρέπει να εγκριθεί από την Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια θα εκδοθούν οι οδηγίες και κατευθύνσεις για την επιχείρηση, οι γενικές αρχές πάνω στις οποίες θα στηριχθεί και οι κανόνες εμπλοκής που θα ισχύσουν. Όλα αυτά θα πρέπει και πάλι να περάσουν από την έγκριση των χωρών μελών και να διατυπωθούν πιθανές ενστάσεις. Ειδικά στο θέμα των κανόνων εμπλοκής, κάθε χώρα έχει διαφορετικά πλαίσια και τους εφαρμόζει με διαφορετικό τρόπο.

Παράλληλα θα γίνει πρόσκληση στις χώρες μέλη να ενισχύσουν με πολεμικά πλοία την SNMG2 και θα ξεκινήσει και η συνεργασία με τα πλοία της FRONTEX Που βρίσκονται ήδη στην περιοχή.

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...